1 hétvége = 370 könyv

Hogy az egyik legfontosabb adattal kezdjük: 370 könyv veszett el a könyvelhagyó hétvégén (és eddig a pillanatig ebből 55 könyv megtalálását jelezték vissza a játék oldalán). A Facebook-oldalunkon folyamatosan érkeztek a hozzászólások és fotófeltöltések is, aminek köszönhetően a 370 könyv közül 78 elveszítését fotóval is tudjuk igazolni (ha egy oldalon szeretnétek látni az összes képet, klikkeljetek a Pinterestre, érdemes). Idén 14 könyvtár kapcsolódott be így vagy úgy a szervezésbe és könyvelhagyásokba, és külön is meg kell említenünk mind közül a BME OMIKK könyvtárosainak a segítségét, akik a kiadók által elveszítésre felajánlott könyveket vették át, és továbbították vidéki könyvtáraknak. Apropó kiadók, nagyon köszönjük mind a tíz, a játékot könyvekkel támogató kiadó nagylelkű felajánlását, azt, hogy hívó szavunkra idén is rögtön a játék mellé álltak.

Visszatérve a fényképes elveszítésekre, mint azt bizonyára tudjátok, nyereményjátékot is hirdettünk az elveszített könyvük fotóját a Facebook-oldalunkra feltöltő könyvelhagyók között. A fődíj egy több, mint 50.000 forint értékű könyvcsomag volt, melyet az Alexandra Kiadócsoport ajánlott fel. A sorsolásra ma délután került sor, és a hagyományainknak megfelelően ezúttal is egy gyermekkönyvtári tagunk húzta ki a szerencsés nyertes nevét.

Ha a képen ez nem látszik egyértelműen, itt is megerősítjük: a zömmel majd csak az áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelenő könyveket Vallyon Veronika nyerte, szívből gratulálunk. A jó hírről hamarosan közvetlenül is küldünk üzenetet, igaz, az átvételre még legalább egy hónapot kell várni.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, és ne feledjétek: ahhoz, hogy egy jó könyvre leljetek, nem kell mindig egy nagy adag mázli; elég, ha van egy könyvtár a környéketeken. Ugyanakkor nem árt esélyt adni a szerencsének, szóval ha van könyvetek, van kedvetek, és szép az idő odakint: veszíts el egy könyvet, bármikor, bárhol.

  • Csak kiegészítésképpen szeretném jeleni, hogy ugyan nem regisztráltam hivatalosan a könyvtárunkkal, de az akcióban 5 könyv elvesztésével Győrben a Szabadhegyi Magyar-Német Általános Iskola és Középiskola könyvtára is részt vett. A nevem alatt futott a könyv elvesztése.(A katalisten olvastam az összesítést.)

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.