Verasztó Antal: Pusztai találkozások

A kardoskúti puszta, a hajdani tanyavilág a helyszíne és központi témája Verasztó Antal legújabb könyvének, a napokban megjelent Pusztai találkozásoknak. Korábban már publikált, és frissen készült írások tudatos összegyűjtése a kötet, mely mögött mélységes mély fájdalom húzódik.

Elolvasom az egész cikket! Verasztó Antal: Pusztai találkozások

Bach és az antianyag – Könyvajánló

Lehet-e még újat mondani a barokk zene legnagyobb alakjáról? Van-e még valami, ami új nézőpontból világítja meg ennek a géniusznak az életét, és persze művészetét? Lehet-e új összefüggésrendszert felállítani Bach életére, zenéjére, illetve bármire, amit a művészet hivatott szolgálni? Pardi Anna, költő, újságíró könyve e kérdésekre határozott igennel felel. Az alig több mint 200 oldalas […]

Elolvasom az egész cikket! Bach és az antianyag – Könyvajánló
március 25, 2017

Kihívás 2016.: Sokszínű könyvtár a sokszínű olvasókért!

  2016 kellemes könyvtári kihívása: „Sokszínű könyvtár a sokszínű olvasókért”. 5 hetente – a könyvborítók színei szerint – különböző, újabb és újabb könyvek vesznek részt a játékban. Minden színajánlóból kell könyvet kölcsönözni ahhoz, hogy a kihívás végén, a legtöbbet olvasókat értékes könyvekkel jutalmazzuk. Ma kikerült az első „színes” polc. A hónap színe: ZÖLD. Sok sikert!

Elolvasom az egész cikket! Kihívás 2016.: Sokszínű könyvtár a sokszínű olvasókért!