Turizmus és vendéglátás

MENÜ | Értéktár | Értéktár kategóriák | Dokumentumok | Kapcsolat |

Ön itt van: Értéktár kategóriák / ☛ Turizmus és vendéglátás

Oros-Süti mirelit torták

A gyorsfagyasztott mirelit torták fejlesztése 1982-ben indult elsőként Magyarországon, azzal a céllal, hogy a munkát vállaló háziasszonyok otthoni konyhai desszertkészítését megkönnyítsék. Először a túrókrém, majd 2000-ben a vegyes tortacsalád jelent meg a piacon, ezt követte a dobostorta.

Orosháza-Gyopárosfürdő

Orosháza belvárosától három kilométerre, természetvédelmi területen, a Gyopárosi-tó partján fekszik Gyopárosfürdő, az „Alföld gyöngye”-ként ismert üdülőhely. A 20 hektáros parkerdővel körülölelt terület fürdőkultúrája több mint 100 éves múltra tekint vissza.

Orosházi Hagyományok-ĺzek Versenye

Az Orosházi Hagyományok-ízek Versenye több mint egy évtizede biztosít bemutatkozási lehetőséget a helyi alapanyagokból készült élelmiszereknek, kézműves termékeknek az Orosháza és Térsége Gazdakör szervezésében.

Orosházi tányéros leves

Zöldségágyon párolt marhahúskockák csontlével felengedve, fűszerekkel ízesítve, sűrítve és főtt tojással tálalva. Ez az étel kizárólag orosházi gyökerekre épül, kicsit újszerűsítve, de csakis helyi és hazai nagyon jó alapanyagokból (marhahús, zöldségek, tejföl, tojás).