Mátrai Sándor labdarúgó életútja

MENÜ | Értéktár | Értéktár kategóriák | Dokumentumok | Kapcsolat |

Ön itt van: Értéktár kategóriák / Sport / ☛ Mátrai Sándor labdarúgó életútja

Az egykori kiváló labdarúgó Nagyszénáson született 1932-ben, gimnáziumi tanulmányait Orosházán, a Táncsics gimnáziumban végezte. Iskolai éveiben atletizált, sprinterként került a Ferencvárosba. A fővárosban váltott sportágat: az FTC atlétika-szak osztálya után 1953-tól a labdarúgócsapatba került, itt kamatoztatta kivételes gyorsaságát.

A rendkívüli pályafutást jellemző adatok: 1953 és 1967 között 555 mérkőzésen szerepelt a Kinizsiben/Fradiban, háromszor volt bajnok-, egyszer MNK-győztes csapat tagja, ő volt a VVK-győztes együttes csapatkapitánya. A magyar válogatottal három világbajnokságon vett részt, tagja volt az 1964-ben Eb-bronzérmet szerző nemzeti tizenegynek, 81-szer húzta magára a címeres mezt, az FTC örökös bajnoka.

Az orosházi stadion is a becsúszó szerelés királyaként emlegetett játékos nevét viseli, ahol szobor, emlékterem őrzi életútját.

Forrás: 
Orosháza értékei : hagyomány, egyediség, összetartozás. Az Orosházi Települési Értéktár bemutatása. – Orosháza : Orosháza Város Önkormányzata, 2019. – 42 p. 


Kapcsolattartó: Szűcs Ferenc
Berta József Labdarugó Alapítvány

Felterjesztés dátuma: 2017. május 18.

Elfogadás dátuma (határozat): 2017. november 8. (13/2017)