Párizs – Jemen – Bangkok

A nyár az utazások, a világ megismerésének időszaka is. A nyugdíjas pedagógusok olvasóköre  a maga módján, olvasmány élményeket idézve járta be a világot  az új évad első  összejövetelén, szeptember 11-én.

Zola Hölgyek öröme című regénye a sikeres tévésorozat után került az érdeklődés középpontjába. Pap Rózsa tagunk nemcsak érdeklődést keltve mesélte el a könyv tartalmát, de a film és az írott szöveg közötti különbségekről is szólt.  A következő könyvvel időben és térben egyaránt nagyot ugrottunk – Munkácsi Istvánné Zsuzsa Emily Marsch Scott  Remény és szerelem Jemenben című olvasmányélményét  osztotta meg velünk, a műből pedig értő tolmácsolást Szalay Judittól hallgattunk meg.

A könyv arra is jó alkalom volt, hogy szó essen a kultúrák közötti különbségekről, a nők helyzetéről az arab országokban. Más ország, más kultúra a színtere Fejős Éva „Bangkok tranzit” című regényének, melyet Vetésiné Petrányi Erzsébet mutatott be.

Mindhárom könyv főszereplője – vagy egyik főszereplője – szimpatikus,  küzdeni tudó nő, és mindhárom könyvben ott a szerelem, a megnyugtató egymásra találás.  Ilyen tényleg a világ? Igen, reméljük – és olyan jó legalább ábrándozni, olvasni róla!

Következő találkozásunkkor, október 9-én 16 órakor Gárdonyi Géza műveiről beszélgetünk, reméljük, ránk ragyognak az egri csillagok, és nemcsak egymással, de Gárdonyi oly sok felejthetetlen hősével is lesz majd találkozásunk!

A találkozáson készült további fotókért kattints az alábbi képre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük