Orosházi Moly Galeri – Újratöltve

Jelentem alássan 2015 sem múlhat el a rendszeres Orosházi Moly Galeri találkozók nélkül!

Az elmúlt év során egy picikét megfogyatkozott a Moly Galeri társaságának száma, leginkább a tagok szétszóródása végett ország, mondhatni világszerte. Azonban mi nem adtuk fel. Molytag szerző körútra indultunk és a Székács József Evangélikus Iskolában  rövid kiselőadást tartva próbáltuk meginvitálni havi találkáinkra a fiatal nemzedéket.

Szombaton meg is tartottuk a könyvbaráti összejövetelt, jó kedvűen, sok pozitívitással. A Moly Galeriben új arcok bukkantak fel, s az új arcok által új témák is. Természetesen nem maradt vesézetlenül az elmúlt időszak bestsellere, A szürke ötven árnyalata (E.L. James). Érdekes volt hallani kiből, milyen hatást váltott ki a könyv, netán a film, akár a kettő együtt, vagy csak simán maga a felhajtás, ami körülötte volt. Összehasonlítottuk örök kedvenc klasszikus témánkkal, Stephenie Meyer Alkonyatjával, melyet sokan olvastunk, tetszett, nem tetszett, de mégis rengeteget tudunk rajta csámcsogni.

A moly tagok emellett elvezettek bennünket Veronica Roth világába, A beavatott sorozaton keresztül, pozitív gondolkodásra sarkalltak Rhonda Byrne: A hős c. könyvével, elmélkedésre ösztönöztek önmagunkkal szemben Feldmár András: Most vagy soha c. kis kötetével, kalandra hívtak a M.A.G.U.S szerepjáték könyvein keresztül, mely egy komplex fantáziavilágot mutat be. Megtudtuk, hogy Berg Judit Ruminije miként segít ágyba dugni a csíntalan gyerkőcöket és bizony egy kis varázslat is belefér, ha esti meséről van szó. Srácok figyelem: a 9 és 3/4-ik vágány mellett vigyázzatok, Harry Potter máris robog a Roxfort Expresszel a csodálatos varázslótanoncok világa felé.

Könyves beszámolóinkat megtartva levezetésképp könyves activityvel zártuk a napot. Sikerült ismét feladni a leckét, de a moly tagok továbbra is nagyon ügyesek és leleményesek a könyvcímek mutogatásában, leírásában vagy épp lerajzolásában.

Legközelebb március 20-án jelentkezünk a Moly Galerivel. Ezen a napon lesz ugyanis a Veszíts el egy könyvet nap, aminek keretében könyves flashmobot tartunk Orosháza Főterén 16:00-kor, melyet egy OMG találkozó követ a könyvtárban.

Gyertek el, olvassuk és hagyjuk el együtt könyveinket. :)

március 10, 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük