Élő könyvtár – újra!

Kedves Olvasók, 2014 novembere után ismét Élő könyvtárnak adunk otthont az SOS Gyermekfalvak Magyarország szervezésében.

„2015-ben a „A holnap faluja” program részeként a battonyai falut átköltöztettük Orosházára. Az első hazai integrált gyermekfalu lehetőséget nyújt arra, hogy a családok a korábbiaknál önállóbban, mégis a gyermekfalvakban nyújtott klasszikus szakmai támogatás és odafigyelés mellett illeszkedjenek be egy városi közösségbe. Az SOS Gyermekfalu Program Orosháza több intézményegységből áll: nevelőszülői hálózat, lakásotthon és külső férőhelyek. Az egyes intézményegységek közös igazgatás, a területi igazgató felügyelete alá tartoznak. Az intézmények által nyújtott szolgáltatások (otthont nyújtó- és utógondozói ellátás) gyámhatósági határozat alapján vehetők igénybe. A magyar gyermekvédelem részeként működve, az SOS Gyermekfalu egy újabb szín, törekvés az állam gondozásába került gyermekek nevelésében. A biztonságot adó tudatos szeretet, a határozott követelés, a pedagógiai érzék és tudás, a természetes családokéhoz funkciójában közelítő SOS család, a biztonságot nyújtó támogatói háttér vonzó elhelyezési formának számított és számít ma is.” – www.sos.hu

A költözést követő időszak tapasztalatainak és orosházi életünk bemutatására ismét az Élő Könyvtárat választottunk. A téma tehát a beilleszkedés és az együttműködés, a „könyvek” pedig a gyermekvédelem helyi SOS szereplőit testesítik meg. Katalógusunkban megtalálható lesz többek között a „Nevelőszülő Könyv”, a „Nevelőszülői tanácsadó Könyv” és az „SOS-es Fiatal Könyv”. Jöjjön el és legyen az „olvasónk”!

Szeretettel várunk mindenkit 2016. április 27-én 17 órától a Gyermekfalu életét bemutató Élő könyvtárba – a könyvtárba.

Facebook-esemény

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük