Nagy könyvelhagyó hétvége, 2017.

 

Kedves Könyvolvasók, Könyvelhagyók, Könyvtárosok, Könyvárusok! Március 24-tól 26-ig ismét lesz nagy könyvelhagyó hétvége, ekkor ünnepeljük ugyanis a kilencedik születésnapját a Veszíts el egy könyvet! játéknak. A cél idén sem változott: legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető ember veszíti el egyszerre egy-egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse. A tennivalókról bővebben kicsit lejjebb, a „Hogyan veszíts el egy könyvet egy pillanat alatt?” című résznél tájékozódhattok.

Akárcsak az elmúlt években, idén is lesz játék a játékban, hiszen szervezünk egy nyereményjátékot a könyvelhagyó nap köré.

A feladat nem is lehetne egyszerűbb:

Veszíts el egy könyvet a nagy könyvelhagyó hétvégén (március 24-26.), és azt regisztráld a játék honlapján (http://veszitsel.konyvtar.hu/). Ha ez megvan, fotózd le a frissen elveszített könyvedet, és töltsd fel a képet a játék Facebook oldalára (http://www.facebook.com/veszitsel) a könyv szerzőjével és címével együtt. Ezáltal máris esélyessé váltál, hogy megnyerd a könyvelhagyó napi játék fődíját, ami egy

több mint 25 ezer forint értékű könyvcsomag

az Alexandra Kiadó és Könyváruházak jóvoltából! 

Orosháza-Gyopárosfürdő felajánlásaként pedig a pályázók között vigaszdíjként kisorsolunk még két darab, két fő részére szóló gyopárosfürdői élményfürdő belépőt is.

A nyereményjáték három napig tart, és a március 26-án éjfélig feltöltött képek tulajdonosai vesznek majd részt a sorsolásban. Figyelem! Egy személy csak egy fotóval pályázhat.

A 9. könyvelhagyó hétvége támogatói: Alexandra Kiadó és KönyváruházakOrosháza-Gyopárosfürdő

Facebook-event

Hogyan veszíts el egy könyvet egy pillanat alatt?

  1. Keress a polcodon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanál másoknak, de mégsem törik össze a szíved, ha elhagyod.
  2. Regisztráld a könyved a http://veszitsel.konyvtar.hu/ weboldalon, és ragaszd bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot a könyv egyedi azonosítójával.
  3. Veszítsd el a könyved! A parkban egy padon, vagy kedvenc kocsmád pultján, vagy a suliban egy ablakpárkányon. Vagy bárhol, ahol sok ember megfordul.
  4. Ennyi. Ha szerencséd van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki nem csak, hogy elolvassa az elveszítési nyilatkozatot, de a http://veszitsel.konyvtar.hu/ oldalon jelzi is a megtalálást. Erről te e-mailt is fogsz kapni.
  5. A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten.
  6. És így tovább, és így tovább.

konyvelhagyo_2017

A szervezésbe bekapcsolódó könyvtárak:

  • BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék könyvtára, Budapest
  • BME OMIKK, Budapest
  • Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ, Gárdony
  • Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa
  • József Attila Megyei és Városi Könyvtár, Tatabánya
  • Justh Zsigmond Városi Könyvtár, Orosháza
  • Móricz Zsigmond Városi Könyvtár, Tata
  • Németh László Városi Könyvtár, Hódmezővásárhely
  • ÓMI Városi Könyvtár, Ózd
  • Pákolitz István Városi Könyvtár, Paks
  • Szabadszállási ÁMK József Attila Közösségi Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény
  • Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola könyvtára, Székesfehérvár
  • Tisztelt Szervezők!

    Örvendetes, hogy a játék már ennyi időt megélt, és ilyen sikeres – jómagam is több, mint 30 könyvet hagytam már el. Viszont felemelem szavam a főtámogató ellen. Pont az Alexandra támogatja a játékot, amely a könyvek és a szerzők legnagyobb ellensége a ki nem fizetett jogdíjakkal, a kiadók kijátszásával? Nagyon sajnálom, hogy csak ezt a láncot tudták megszerezni szponzornak, nagyon rossz szájízt ad az egész nemes kezdeményezésnek.

    Üdvözlettel:

    Pavlov

    • Kedves Pavlov,

      köszönjük az észrevételét. Az Alexandra Kiadó a kezdetek óta támogatja a kezdeményezésünket, amiért mindig is hálásak voltunk. Természetesen a kiadó helyzetével kapcsolatos sajtóhírek hozzánk is eljutottak, ugyanakkor csak ezekre alapozva – véleményem szerint – részünkről lett volna méltánytalan az együttműködés megszakítása. A szervezést már januárban megkezdtük, akkor kerestük meg a kiadót, ahonnan a következő könyveket kaptuk meg felajánlásként:
      – Wm. Paul Young: Éva
      – Joyce Maynard: Függőség
      – Az év természetfotói – Magyarország 2016.
      – Filep Kata: Nagy csokoládé könyv
      – Tolvaly Ferenc: A Zsolnay-kód – Feltárul a legendás Zsolnay-család titka…
      – Kónya Imre: … és az ünnep mindig elmarad? – Történetek a rendszerváltástól napjainkig

      Mindegyik kötet az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

      Véleményét tiszteletben tartva, köszönettel,

      Buzai Csaba
      szervező

  • Milyen fura az élet néha…Évekell ezelőtt hallottam a BookCrossung-ról a TV-ben és már akkor beleszerettem az ötletbe….aztán eltelt jó pár év azóta és pár napja szándékosan elhagytam egy nagyon drága magazint a vonaton, hogy más is elolvashassa……és azóta azon töröm a fejem, hogy vmi ilyesmit kellene itthon is elindítani mint ez a kezdeményezés…
    és mit ad ég??!! pont ma(!) fellépek a netre, hogy utána nézzek, megcsinálta-e már vki ithhon és ezekben a pillanatokban zajlik a nagy könyvelhagyó hétvége :D
    Hát, mi ez, ha nem egy égi jel??! :)))
    Be is nevezek gyorsan a játékba

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük