Újratervezés után

Kedves Olvasók, mindenekelőtt köszönjük a megértést, türelmet, biztató szavakat, amiket a héten kaptunk önöktől, tőletek! Internetes, számítógépes részünk földszintről emeletre költözésével szinte az egész felnőtt könyvtárat átmozgattuk, szinte minden dokumentum máshová került, és holnaptól olyan alapvető dolgok is változnak majd, mint a bejárati ajtó elhelyezkedése, vagy a nyitvatartásunk (ami hosszabbodik!). De lássuk sorban, mi miért történt!

A számítógépes és irodai szolgáltatások alapvetően nagyobb forgalommal, zajjal járnak, mint más könyvtári szolgáltatások (kivéve természetesen a gyermekkönyvtárat), ezért úgy kellett elhelyeznünk a gépeket, fénymásolót, hogy azzal ne zavarjuk az elmélyültebb munkára, tanulásra vágyókat. Egy másik fő szempont is volt az újratervezés során: áprilisban beadtunk egy pályázatot egy új oktatási-foglalkoztató-közösségi tér kialakítására a jelenlegi zenei könyvtárban; a könyvtári terek átgondolásakor már erre is előkészültünk. És volt még egy harmadik szempont is, ami minket mozgatott: vigyük közelebb a kiváló szakirodalmi gyűjteményünket az olvasókhoz, mert érdemes.

A számítógépes részleg költözése mellett a legfeltűnőbb változás az olvasóterem és az eddigi családi könyvtár cseréje, aminek következtében a folyóiratolvasásra, kutatómunkára még csendesebb helyen, még jobban elkülönítve van lehetőség. Hogy ez valóban így is legyen, megváltozik a főbejárat elhelyezése is, ezentúl az eddigi hátsó folyosón keresztül lehet bejönni a könyvtárba, oda került a kölcsönzőpult is.

És mint ahogy utaltunk is már rá: a nyitvatartásunk is tovább bővül a jövőben. Ezentúl már hétfőnként is – az eddigi 13 óra helyett – 10 órakor nyitunk (a teljes nyitvatartást itt találjátok). Heti 50 órában tartunk tehát mostantól nyitva, használjátok ki minél többen, minél gyakrabban.

Reméljük, szeretni fogjátok az új elrendezést. Kíváncsian várjuk a reakciókat!

olvasoterem_20170428Fotók a múltról itt, a jövőről itt, mivel jelenleg is pakolunk, még nem végleges állapotban, és még olvasók nélkül.

Ui.: Köszönet az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársainak, vezetőinek a segítséget a pakolásban!

április 28, 2017

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük