Adó, megint

Rejtély, hogy mit akar az APEH. Mondjuk a tönkrevágni egy könyvtáros napját kézenfekvő válasz lenne, de nem hiszem, hogy ilyen kicsiben gondolkodnának.

Ma egy olvasóval adóbevallásosat játszottunk, több részletben, több órában. Szívás volt. Nem is tudom, már kit sajnáltam jobban, őt vagy magamat, amiért nem tudtuk az ügyfélkapun keresztül elküldeni a cuccot. Ezer módon próbálkoztunk, sokáig (nincs itt semmi költői túlzás, több órán át). És közben felelevenítettük a közelmúltból az előadáson hallottakat, és kínunkban csak röhögtünk, hogy ami akkor „valamiért” nem sikerült a demonstráción, az ma megint „valamiért” nem sikerül. Persze, az is igaz, hogy talán nem kellett volna az utolsó napra hagyni az elektronikus bevallást, pláne, hogy ez volt az első alkalom. Na mindegy, arra jó volt, hogy eszembe jutott, lassan nekem is vallani kell.

Egyébként az olvasó őstermelő, fiatal, jelenleg is főiskolára jár. Ha neki/nekem nem sikerül, lesznek még gondok másoknál is.

április 12, 2007

  • Szerintem az APEH nem tudja mit akar. Vagy tudja mit akar, csak nem tudja, hogy hogyan. Vagy tudja azt is hogyan, csak nem jól csinálja. Nekem van saját olvasóm:) akihez el szoktam menni adóbevallós időben, naná minden hónap elején amióta kitalálták ezt a kis gyönyört, szóval, mire sikerülne megértetni, hogyan működik, az APEH frissít, változtat, újabb szavakkal, kifejezésekkel és kódszámokkal örvendeztet meg. És mindezt úgy, hogy semmi sem változik ténylegesen, marad a tevékenység, az összeg, csak az űrlap változik folyton. Nem jó vicc, szerintem.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük