Léna-könyvbemutató: szeptember 25.

Mielőtt kövér könnycseppeket elmorzsolgatva közkinccsé tennénk a megjelenésre váró Léna-könyv utolsó exkluzív anyagát is a blogunkon, egy nagyon friss és kellemes hírrel kezdjük a bejegyzést:

Lénárt Léna Ferenc Az úttörőtábortól a pekingi kacsáig című könyvének bemutatója 2009. szeptember 25-én, pénteken 19 órakor kezdődik az orosházi Petőfi Művelődési Központ koncerttermében.

Egy másik jó hír, hogy a könyv szeptember 18-tól már megrendelhető e-mailen (eleterzes39@freemial.hu) vagy telefonon, a (30) 486-2031-es számon. Akárcsak a Pedálblues esetében, az orosháziaknak Léna most is házhoz viszi a könyvet.

És akkor végezetül lássuk, mit ír, mit gondol a könyvről a kötet korrektora, Buchalter Ibolya.

„Korrektori munkám során igen sok műfajjal találkoztam, és mindegyikben felfedeztem valami szépet, valami hasznosat. Egy-egy családtörténeti könyv kapcsán átélhettem a régi korok emberének életét, ízelítőt kaphattam az akkori szokásokból. Örömmel javítottam receptes könyveket, melyek íz- és illatáradattal ajándékoztak meg. Az irodalmi művek szókincstára lenyűgöz, a könnyedebb írások gyönyörködtetnek, és még sorolhatnám tovább.

Szemléletemben nem vagyok a beatkorszak nemzedékének gyermeke, bár olvastam Jack Kerouac, Allen Ginsberg, Updike, Salinger műveiből, hallgattam a Hobo Blues Band zenéjét, de nem azonosultam ezekkel.

Nézzük Léna könyvét! E könyv szerzője hiszi és vallja Kerouac életérzését, amit oly pontosan át is ad nekünk, olvasóknak, hogy már-már magunkénak érezhetjük világfelfogását.

Mire számítson, aki kezébe veszi Az úttörőtábortól a pekingi kacsáig című könyvet? Bizton állíthatom, a vonaton utazó nem hallja majd a kerekek kattogását, a kandalló előtt ülő a fa ropogását. Odakint tombolhat a nyár, netán hullhat nagy pelyhekben a hó, de mindez sokadrangúvá minősül, mert Léna elragad bennünket, visz minket magával az Úton, így vele együtt fázunk és izzadunk, félünk és nevetünk.

Reméljük, legközelebbi utadon is társad lehetünk!”

Buchalter Ibolya

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük