Justh do it!

Talán már nem ismeretlen előttetek a fenti szellemes szójáték, hiszen tavaly már teszteltük az ötletet: mi lenne, ha lenne egy angol nyelvű blogja is a könyvtárnak. Hogy ez miért is lenne jó? Nos, e tekintetben semmi sem változott a béta verziónk indulása óta. Célunk, hogy Orosházáról, de még inkább az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárról angol nyelven is elérhetővé váljanak információk, így a könyvtár angol nyelvű blogja egyszerre jelenthet nyelvgyakorlási lehetőséget a magyar anyanyelvű olvasóink számára, és hasznos információforrást a külföldi érdeklődőknek. Szóval a tapasztalatokat leszűrtük, kicsit rápihentünk, kicsit előredolgoztunk, aminek eredményeképp ma elindult a hivatalos angol nyelvű blogunk. Láss csodát:

http://doit.justhvk.hu/

A korábbi szárnypróbálgatásainkhoz képest két jelentős változásról tudunk beszámolni mindjárt az elején. Az egyik, miként az láthatjátok is, hogy ezentúl az angol blogunk is a könyvtár szerverén lesz elérhető. A másik pedig, hogy segítséget is kapunk, mégpedig óriásit. Magyarország egyik legjobb könyves bloggere (hát igen, kicsit túlzásnak tűnik ilyesmit írni, de kérem, van alapja), az angol nyelvvel kitűnően elboldoguló Bridge fog kulturális bejegyzéseket írni a Justh do it!-ra! We are so happy!

Miről írunk majd? A könyvtárunkról, a szolgáltatásainkról és úgy általában rólunk, könyvtárosokról (és igen, ne legyenek kétségeitek, a korábbi jól sikerült bejegyzéseinket is felhasználjuk majd), valamint angolul tanuló olvasónk kedvéért hasznos angol nyelvű oldalakról. És természetesen – ebben lesz nagy szerepe Bridge-nek – írunk majd jó és kevésbé jó könyvekről, jó és még jobb írókról, filmekről, sorozatokról, zenéről, azaz mindenről, ami belefér a kultúra tág definíciójába. Jó lesz.

Justh do it!

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük