A könyvtári blogok mint virtuális közösségi terek

A napokban jelent meg a Könyvtári Figyelő című szakfolyóirat idei első száma, benne egy olyan tanulmánnyal, mely részben könyvtárunk blogjával is foglalkozik. „Az Index könyves bloggal való összehasonlítás végett ki kellett választanunk a hazai könyvtári blogoszférából egy olyat, amely virtuális közösségi térnek tekinthető, és annak az adatait külön is górcső alá venni. A legélénkebb közösségi élet a Hangtárnok és a Könyvtárosháza (http://blog.justhvk.hu) oldalakon alakult ki. Ezek közül az utóbbira esett a választásunk, mert általánosabb profilú, és így közelebb áll az alacsony intenzitású találkozóhely kritériumaihoz.”

Az alábbi linkre kattintva ti is elolvashatjátok a „A könyvtári blogok mint virtuális közösségi terek” című írást, ami kétségtelenül nagyon érdekes, hiánypótló, és alapos tanulmány, ráadásul könyvtárunkról is nagyon kedvező képet fest (köszönjük!), ám a vizsgálat nyomán levont következtetések kevésbé örömteliek. Hogy melyek ezek? Olvassátok el a tanulmányt, és mondjátok el ti is a véleményeteket a könyvtári blogokról.

Nagyon köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar hallgatóinak, illetve Tóth Máté egyetemi adjunktusnak, hogy részesei lehettünk a vizsgálatnak, várjuk a folytatást!

Elolvasom a tanulmányt!


  • Lesz folytatás, Noémi és Gabi is blogokról írja a szakdolgozatát :)

  • köszi, hogy felraktátok, érdekes volt olvasni, kívülállók, hogyan is látják, mikor bejegyzést írok, sosem tudatosult, hogy na most virtuális közösséget építek, ja és örülök, hogy a top kommentelőitek között vagyok :-)

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük