Orosházi Verselő

A magyar költészet napját 1964 óta ünnepeljük. 50 éve! Ez a nap április 11., József Attila születésnapja.

Ebből az alkalomból irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel, valamint számtalan hasonló programmal tisztelgünk határon innen és túl a magyar líra előtt. A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket.

A Költészet Napját ebben a jubileumi, 50. évben különlegesen szeretnénk megünnepelni. Meghívunk benneteket az Orosházi Verselőre. Ide hozzátok el azt a verset, amely valami miatt kedves számotokra. Kedves, mert ezt szavaltátok egy jeles esemény alkalmából, kedves, mert erős érzelem, esetleg egy nagy szerelem fűződik a vers gondolatvilágához, kedves, mert Te írtad, vagy Neked írták. Egyszóval szívedhez közel álló költemény, szívesen megismertetnéd másokkal és esetleg azt is szívesen leírnád, (nem kötelező) hogy miért ezt választottad. Ha eldöntötted, mit fogsz választani, keresd meg a neten vagy szöveges, vagy mondott változatban. De elküldheted úgy is, hogy Te írod le, esetleg a saját szavalatodat osztod meg velünk képi formában.

Figyeld egész hónapban az oldalt, olvasd el, hallgasd meg mások legkedvesebb verseit is!

És április 11-én a Költészet Napján várunk a könyvtárban, hogy ott is elmond a kedves versed, vagy csak hallgasd meg a többieket és a SZÓ-KÖZ zenekart, akik megzenésített verseket fognak előadni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük