Orosházi Hagyományok-ĺzek Versenye

MENÜ | Értéktár | Értéktár kategóriák | Dokumentumok | Kapcsolat |

Ön itt van: Értéktár kategóriák / Turizmus és vendéglátás / ☛ Orosházi Hagyományok-ĺzek Versenye

Az Orosházi Hagyományok-ízek Versenye több mint egy évtizede biztosít bemutatkozási lehetőséget a helyi alapanyagokból készült élelmiszereknek, kézműves termékeknek az Orosháza és Térsége Gazdakör szervezésében. A kulturális programokkal kiegészülő rendezvényen a város lakossága és az ide látogatók megismerkedhetnek a jó minőségű, nyomon követhető eredetigazolással előállított helyi kistermelői és kolbásztermékekkel.

Minden évben meghirdetik a kisüsti gyümölcspálinkák, házi készítésű füstölt termékek versenyét, a kolbászgyúró csapatversenyt, valamint a gyermekek részére rajzversenyt. A helyi értékeket bemutató ingyenes programsorozat hozzájárul Orosháza és térsége megismeréséhez, növeli turisztikai vonzerejét.

A helyi kistermelők és a térség élelmiszer-feldolgozói számára biztosított verseny és bemutatkozási lehetőség segíti a termékek piacának bővülését.

Forrás: 
Orosháza értékei : hagyomány, egyediség, összetartozás. Az Orosházi Települési Értéktár bemutatása. – Orosháza : Orosháza Város Önkormányzata, 2019. – 42 p. 


Kapcsolattartó: Horváth József
Orosháza és Térsége Gazdakör

Felterjesztés dátuma: 2015. május 10.

Elfogadás dátuma (határozat): 2017. november 8. (14/2017)