Nyertes pályázatok

A közösségi oldalainkon már megosztottuk azokat a jó híreket, melyek pályázatainkkal kapcsolatosan érkeztek a múlt héten, de szeretnénk itt is hírt adni a sikerekeről, hiszen nem mindenki használja a social médiát, ráadásul a honlapunk egyfajta könyvtártörténeti alapot is jelent számunkra. Tehát a lényeg:

A „koronavírus-járvány terjedési kockázatának csökkentésére szolgáló eszközök beszerzésére” írt pályázatunkra 189.900,- Ft támogatást ítélt meg a Nemzeti Kulturális Alap. A megnyert összegből plexifalakat tudunk elhelyezni azokon a könyvtáros munkaállomásokon, ahol közvetlenül érintkezhetnek a könyvtárosok és a könyvtárhasználók, valamint vásárolunk egy ózongenerátort, mellyel szükség esetén a kölcsönzésből visszahozott könyveket lehet majd fertőtleníteni. Őszintén reméljük, hogy a pályázatból megvásárolni kívánt eszközökre semmi szükségünk nem lesz, és ott fognak majd porosodni a raktár egyik sarkában. De ha mégis kell majd, legalább védve leszünk. Mi is, és ti is kedves olvasók!

A „könyvtári tájékoztató rendszer korszerűsítésére, könyvtártörténeti és könyvtárismertető kiadvány megjelentetésére valamint honlapfejlesztésre” összesen 1.000.000,- Ft támogatást ítélt meg a Nemzeti Kulturális Alap. A kiírásra Minősített Könyvtári Címmel rendelkező könyvtárak pályázhattak. Itt értelemszerűen a pályázat címében felsorolt területeket kívánjuk fejleszteni.

Bízunk benne, hogy a fejlesztésekkel még több embernek még hasznosabb, még szerethetőbb és nem utolsósorban még biztonságosabb szolgáltatásokat tudunk majd nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük