Lélek Vitamin Klub a könyvtárban

Minden hónap harmadik hét, harmadik napján, három órakor a könyvtárban. Ez a 3H már népmesei fordulat is lehetne, pláne, hogy az idei őszön már a harmadik évet kezdte a klub.

Az első találkozón is jól látszott, hogy összeszokott a csapat az elmúlt években. Az első év a toborzás és a próbálkozás időszaka volt, az ötven felettiek megszólítása tudatos a könyvtár részéről, de a folytatáshoz már mindannyian hozzájárultak.

A második évben egy kiemelt téma került terítékre, mégpedig a családfakutatás. A levéltári kutatások, a interneten található digitalizált anyakönyvek megtalálása mellett maga a családfa készítése is szóba került, sok minden más mellett. Voltak olyanok, akiknek kiterjedt családjukról bőséges kutatás készült és a nagy unokatestvér találkozók, falura kiterjedő összejöveteleinek élményéről beszámolót hallgathattak a klub tagjai.

Minden alkalommal fontos, hogy a könyvtár vendégségbe várja a klubtagokat, a csapat már-már baráti társaság, ahol a saját korosztályi gondjait is meg tudja beszélni.

A harmadik évre is készülnek a tervek, amely főként a vendéglátás és a gasztronómia területét járja körül, de azt egészen más szempontok szerint, amit már megszokhattunk a könyvtárosoktól.

Idősebbek lévén arra gondoltak, hogy nagyanyáik receptjeit, az ételekhez fűződő érdekes emlékeket, történeteket gyűjtik össze, itt csendben jegyzem meg, hogy a klubtagok többnyire 60 felettiek, szóval a nagyanyák receptjei a XX. század elejéről maradhattak ránk. Terveik között, szerepelnek olyan előadások, beszélgetések, amelyek az extrém ételekről, extrém körülmények között szólnak majd, vagy a magyar vendéglátás és főként az orosházi vendéglők rövid történetének megismerése is szóba kerül. Minden összejövetelen van „játék”, interaktív rész, már most lehet készülni a fűszerekből és a gyógynövényekből, mert biztosan kapcsolódnak majd hozzá játékos „feladatok”.

Az elmúlt idő alatt jól összeszokott a csapat, de szíven látnak és várnak minden érdeklődőt, minden hónap, harmadik hét, harmadik napján háromkor a könyvtárban.

További fotókért a legutóbbi találkozónkról kattints az alábbi képre:

lelekvitamin_20150916_1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük