Intézkedések a koronavírussal kapcsolatban

FRISSÍTÉS! Könyvtárunk a fokozódó járványveszélyre való tekintettel 2020. március 17-től zárva tart. Részletek: https://blog.justhvk.hu/blog/?p=16965 

Kedves Olvasók!

Nagyon sok érdeklődő telefont, üzenetet kaptunk azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus központi intézkedései milyen hatással vannak a könyvtári programokra, nyitvatartásra. Természetesen követjük a kormány, az operatív törzs és közvetlen fenntartónk, az önkormányzat utasításait, javaslatait, miközben igyekszünk figyelembe venni az olvasóink érdekeit is, ennek megfelelően az alábbiakról tudunk beszámolni.

  • A nyitvatartásunk mind a gyermek- mind a felnőtt könyvtárban változatlan. Nyitva vagyunk!
  • A könyvtár munkatársai a megfelelő higiéniás szabályokat betartva, biztonságos körülmények között végzik munkájukat.
  • Olvasóinkat is arra kérjük, tartsák be a higiéniás szabályokat. Ehhez minden szükséges feltételt (kézfertőtlenítő, folyékony szappan, papír kéztörlő, papírzsebkendő stb.) biztosítunk.
  • Fokozottan kérjük mindenkitől, hogy csak akkor látogassák intézményünket, ha egészségesnek érzik magukat (ez vonatkozik a könyvtár munkatársaira is). Mind a gyermek- mind a felnőtt könyvtárban van lázmérő, használni fogjuk, ha szükséges.
  • Rendszeresen fertőtlenítjük azokat a helyeket (tisztasági helyiségek, kilincsek, ajtók, asztalok, klaviatúra stb.), amelyeken a kórokozó jó eséllyel megtelepedhet, gyakori érintéssel tovább fertőzhet.
  • Naponta legalább 4 alkalommal, alkalmanként legalább 10 perces szellőztetést végzünk.
  • Tervezett rendezvényeink megvalósítása egyedi mérlegelés tárgyát képezi. Egyelőre az biztos, hogy a LélekVitamin Klub jövő heti találkozója elmarad a korosztály veszélyeztetettsége miatt. A március végére tervezett Könyvelhagyó hétvégét szintén elhalasztjuk, az új időpontról később döntünk majd.

Kérjük, figyeljétek Facebook-oldalunkon a híreket! A legfontosabb az egészség!

Köszönettel,

A könyvtárosok

Ps. Amúgy nagyon köszönjük a Petőfi Művelődési Központnak a kézfertőtlenítőket, varázslók vagytok!

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük