Harminchárom százalék

Böngészgetve a 2009-es statisztikai adatainkat, nagyon kellemes meglepetést jelentett mindenki számára az internetes rész használatának ugrásszerű növekedése. 2007-ben költöztünk (novemberben és decemberben zárva voltunk) így a 2007-es adatok még nem számítanak, de 2008-hoz már bátran hasonlíthatjuk a tavalyi évet.

Eszerint míg 2008-ban közel 5500-an, addig 2009-ben már több, mint hétezren használták nálunk az internetet. Ezzel együtt – alighanem ebből következően – jelentősen nőtt a helyben nyomtatások száma is.

Érdekes módon valamelyest változott az igénybe vett szolgáltatások köre, hiszen míg az internet-használók száma látványosan növekedett, addig a folyóiratok (PC World és PC Guru) helyben használata stagnált, a folyóiratok és DVD-mellékletek kölcsönzése pedig egyértelműen visszaesett.

Így vagy úgy, a lényeg: az internetes részünk szolgáltatásait (tehát nem csak az internetet) igénybe vevők száma egy éve alatt harminchárom százalékkal , a bevétel pedig negyven százalékkal nőtt.

A kedvező számokra persze megvan a magyarázat, és ha őszinték akarunk lenni, akkor be kell vallani, a megnövekedett használat nem csak személyes vonzerőnkre kedvező díjainkra vezethető vissza.

Szakítva a korábbi évek hagyományaival az internetes rész tavaly nyáron nem zárt be, de még csak nem is rövidítette a nyitva tartását (illetve annyival igen, hogy júliusban és augusztusban a hétvégéken nem volt nyitva). Ráadásul szeptembertől változott is az internetes rész nyitva tartása: minden hétköznap tíztől lehet jönni internetezni, így hétfőn is (az addigi 13 órás nyitás helyett).

Újabb ilyen változásokat idén már nem tervezhetünk, így tehát ha 2010-ben ezeket a számokat sikerülne újra elérni, az már jó eredmény lenne. Az esély megvan rá, hiszen rendesen lepusztult számítógépeink nagy részét talán le tudjuk cserélni tavasszal. Márpedig akik ilyen géppark mellett is nálunk interneteztek, azok tavasztól biztos nem vágynak majd el innen.

In English

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük