Új folyóirat

Mindennapi pszichológia a címe annak a folyóiratnak, ami január 1-je óta jár könyvtárunkba.

Az kiadvány nem csak nekünk új, hanem úgy általában is, hiszen eddig 4 száma jelent meg, amit visszamenőleg meg is rendeltünk. Hiszen ez egy nagyon jó kis lap, érdekes,  szórakoztató és érthetően fogalmaz. Nem mellékesen szakmailag hiteles.

Az ízléses folyóirat tematikus rovatokra oszlik, pl. Homeopátia, Párkapcsolati játszmák, Onkopszichológia, Programajánló, stb., melyek mellett folyamatosan feltűnik újabb és újabb.

A legfrissebb számban többek között a Kishírek a nagyvilágból rovatban megtudjuk, hogy miért füllentenek a szülők, miközben gyermekeiktől teljes őszinteséget várnak el, valamint azt is, hogy a mókás üzeneteket hordozó szélvédőmatricák, a visszapillantó tükrön lengedező plüssállatkák és az egyedi rendszámtáblák többek, mint egyszerű díszek: a területvédő ösztön tárgyi megnyilvánulásai. Megtudhatjuk azt is, hogy az érzelem vagy az értelem befolyásolja-e a kapcsolatainkat, azt is, hogy hogyan kezeljük a hisztit? Nem csak a gyerekekét, hanem a sajátunkat is! Lisznyai Sándor pszichológus Elliot Aronsonnal, a neves szociálpszichológussal készített érdekes interjút. A Fejlődésben rovatban a számoló agyról, az alulteljesítő diákokról, és az óvodaválasztás titkairól olvashatunk.

Az előző számokban riportot közölnek Ranschburg Jenővel, Bagdy Emőkével, Feldmár Andrással és Bányai Éva professzorral, aki kidolgozta az aktív-éber hipnózis módszerét. Megtudhatjuk, hogyan kényeztessük el gyermekünket, egy másik cikkből pedig, hogy mikor fejlődik helyesen az olvasási ösztön és milyen zavarai lehetnek.  Olvashatunk az alvászavarról, és azok homeopátiás kezeléséről; az előléptetés lelki hatásairól, hiszen a büszkeség és öröm mellé stressz is párosul; a Klasszikus kutatások rovatban arról, hogy miért szeretjük a fákat?

Az ismeretterjesztő folyóiratot bárkinek ajánlom, az elektronikus változat kedvcsinálónak kiváló, és aki egy kényelmes fotelból szeretné még jobban megismerni önmagát és a világot, az bátran jöjjön el érte a könyvtárba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük