Itt és ott is

Mostanában szinte nem telik el úgy nap, hogy ne akadnék egy-egy olyan oldalra, melyet előbb-utóbb a könyvtárban is hasznosítani tudunk (sokat lógok a neten, hát igen). Hogy mást ne mondjak, néhány napja van már nekünk is Google kalendáriumunk, ami természetesen publikus is, azaz ha valaki úgyszintén rendelkezik ilyennel, a sajátja mellé a mi eseményeinket is beemelheti (azonosítónk justhvk, nem tudom, mi kellhet még hozzá). Nem rossz, most leginkább azért, mert rögtön láthatja az érdeklődő, mikor lesz tanfolyam. (Ha pedig valakinek nincs még, hát legyen! Ingyen sms-t küld az esemény előtt meghatározott idővel.) Minderről egyébként itt hallottam először, köszi érte.

Ezen az oldalon ugyancsak jót vigyorogtam, bár kipróbálni végül csak otthon tudtam. Ugyanis ez egy újabb audio-őrültség: dúdolva lehet dallamot keresni. Nem rossz, gondolhatod, ha még az én hangom is elég neki, hogy beazonosítson dalokat.

Aztán. Könyvtári tájékoztatásnál nagyon jól jöhet a Hogyan működnek a dolgok? oldal. Gyorsan belelestem: helyesnek és alaposnak tűnik. Szóval jól működnek.

Ezt a HVG Háló mellékletében találtam, akárcsak az eldobható e-mail cím generátort. Ugye ismerős: regisztrálni akarsz egy oldalra, kell e-mail hozzá, ahová utána nem csak egy megerősítő kód jön, hanem szemét is ezerrel. Kit érdekel? Az e-mail cím csak az általad meghatározott ideig él.

Ja, és tegnap átálltam a netvibes-ra, már ami az rss-t illeti. Ez a legkényelmesebb szerintem, plusz még magyar is.

Az említett oldalakat persze felvettem a del.icio.us gyűjteményünkbe is, ott mindenki megtalálhatja majd, ha keresné később.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük