Podcast – a hangos blog

Kedves olvasóink, történelmi a pillanat: egy régi, kedves tervünk, dédelgetett álmunk valósul meg a mai napon, részben e bejegyzés formájában. Fogadjátok szeretettel első podcast adásunkat, melyet a lenti linkre kattintva tudtok majd meghallgatni.

Hogy mi az a podcast? Nos, hogy magunkat idézzem az első adásból, „a podcast egy rádióműsorhoz hasonló, az internetről letölthető, vagy ott meghallgatható hanganyag, aminek témája lehet bármi, esetünkben ez a téma a könyvtár lesz”. A podcastot – amit mi előszeretettel hívunk egyszerűen hangos blognak – elsősorban azért tartjuk fontos eszköznek a kapcsolattartásban, mert így a vak és gyengénlátó olvasóink is friss információkhoz juthatnak majd a könyvtárunkkal kapcsolatban (miközben persze tudjuk azt, hogy erre a felolvasó szoftverek is alkalmasak, de ez így mégiscsak személyesebb). Plusz ezt bárki letöltheti majd, és meghallgathatja a buszon, vagy kocogás, vagy épp nagytakarítás közben.

Havi egy-két podcastot tervezünk, ezeket a blogra friss bejegyzés formájában is kitesszük majd (mint most ezt), de a blogon külön menüpont alatt is letölthető lesz az összes adás. Valamint ha küldesz egy e-mailt a konyvtar@justhvk.hu címre ez ügyben, akkor a későbbiekben automatikusan elküldjük az új adások linkjét.

Az első adásban – melyben a Törköly József-Buzai Csaba páros köszönt benneteket (apropó, kérjük, vegyétek figyelembe, hogy amúgy könyvtárosok vagyunk főállásban, és nem Howard Stern-ök, szóval egy kis bizonytalanság talán belefér a részünkről) – elmondjuk többek között, hogy a későbbiekben milyen témákra számíthattok majd; aztán hangban is megosztjuk veletek elérhetőségeinket; interjút hallhattok egy olvasónkkal, Hack Jánossal, aki kilenc éve veszítette el látását; lesz blogajánló; valamint Verasztó Antal, helyi író, költő helytörténész is felolvas két részletet legfrissebb kötetéből.

Hallottad? Még nem? Akkor hallgasd:

justhvk_podcast2010-01

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük