Add a hangod!

Kedves Olvasó!

Olvasni jó, olvasni szeretünk, ebben alighanem mindenki egyetért, aki tagja a könyvtárunknak, vagy egyéb fura okokból ugyan, de blogunk rendszeres látogatója. Aki pedig akár tevékenyen, akár csak tisztes távolból, de szimpatizál a Veszíts el egy könyvet! játékkal, az azt a megállapítást sem vitatja majd, hogy az olvasásnak nem kell feltétlenül magánügynek lenni.

2010. augusztus 7-én, szombaton egy alkalmat szeretnénk kínálni arra, hogy együtt olvassunk, sőt, együtt olvassunk fel könyveket. Augusztus 7-én ugyanis egy találkozót szervezünk a játék kedvelőinek, s ezen apropóból szeretettel várunk mindenkit Orosházán az Árpád-kertbe, hogy meghallgassuk egymást. Olvass fel te is egy részletet kedvenc regényedből!

Mindenkit várunk, aki szeret olvasni, aki szeretné megosztani egy olvasmányélményét, és aki szeretne ezzel örömet, vagy éppen meglepetést okozni másoknak. Igen, meglepetést is, hiszen nem titkolt célunk, hogy a program iránt érdeklődők mellett olyanok is részesei legyenek a felolvasás élményének, akik erre végképp nem számítottak. Egyetértve az Olvasóliget fő üzenetével: célunk, hogy az emberek akaratlanul is ütközzenek bele az irodalomba.

Ami a gyakorlati megvalósulást illeti, neked nincs is más teendőd, mint hogy jelentkezz felolvasónak. Ezt megteheted akár itt kommentben, akár egy e-mailt küldve a konyvtar@justhvk.hu címre, akár személyesen a könyvtárban. A levélben, üzenetben lehetőleg már az is legyen benne, hogy melyik regényből szeretnél egy részletet előadni. Mindenkit arra kérünk, hogy egy legfeljebb ötperces felolvasással készüljön. Arról, hogy pontosan mikor kezdődik majd a felolvasás, kicsit később – a jelentkezők számának pontosabb ismeretében – fogunk majd részletesebben írni.

Reméljük sokan jelentkeztek majd, és sok lesz az érdeklődő is. Utóbbira persze megvan minden esély, hiszen aznap délután 5-től már az Árpád-kerti Kultur-Party programjai várják majd a térre látogatókat.

A rendezvény a Veszíts el egy könyvet! játék támogatóinak segítségével valósul meg.

UPDATE: Sajnos az augusztusi Veszíts el… találkozó, – és ezzel együtt a közös felolvasós projektünk – elmarad. A visszajelzések alapján egyértelművé vált, hogy nem volt szerencsés ötlet nyárra ilyen programot szervezni, így a találkozóról és a felolvasásról nem mondtunk le, csak októberre tettük át az idejét. A postban felvázolt tervek tehát maradnak, csak pár hónapot adunk még mindenkinek, hogy sikerüljön kiválasztani a megfelelő regényrészletet. A további tudnivalókkal később jelentkezünk.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük