Karácsonyi Ajándék

Nem célunk vitát generálni (persze ha lesz vita, az se baj), de megkockáztathatjuk a kijelentést: Horváth Attila az egyik legjobb dalszövegíró széles e hazában. Életműve önmagában elég meggyőzőnek bizonyulhat az előző kijelentés igazolására, hiszen ő írta/írja többek között a Piramis, a Korál, vagy éppen Charlie dalainak szövegét. Ugyan ki ne vágná fejből mondjuk a Nézz az ég felé, a Homok szélben, az Ajándék, az Évszakok, az Az légy, aki vagy, a Lövölde tér vagy épp a Jég dupla whiskyvel sorait?

Attila nevével korábban is találkozhattatok már a blogunkon, hiszen az olvasás és a Veszíts el egy könyvet! játék támogatójaként ő is ott volt áprilisban a Könyvfesztiválos beszélgetésünkön.  Egy nagyon szimpatikus, bölcs, szerény és nagylelkű embert ismerhettünk meg – amin igazából nem is lepődtünk meg. Sőt, nem csak ott volt, de ajándékot is hozott: négylemezes dedikált Életmű-válogatását ajánlotta fel a játéknak. Attilával utólag egyeztetve arra gondoltunk, talán egy karácsonyfa alatt mutatna legjobban ez a gyönyörű CD-csomag. Már csak az új tulajdonost kellene megtalálni. Egy háromfordulós játékban teszünk erre kísérletet.

Az első forduló amolyan bemelegítő kör lesz csupán: néhány egyszerű kérdés a Veszíts el… játékról, fejből is menni fog, ha pedig mégsem, a weboldal sokat segíthet.

A második fordulóban szintén egy totót kell majd kitöltenie a nyerni vágyóknak, melynek témája Horváth Attila munkássága lesz. Ne ijedjetek meg, rettentő könnyű kérdésekre számíthattok – ha ismeritek Attila munkásságát… Ha nem, itt is egy honlapot ajánlunk szíves figyelmetekbe.

A harmadik, utolsó forduló kicsit trükkösebb lesz, ehhez bizony meg kell majd hallgatnotok legújabb podcastunkat, ugyanis a feladat néhány olyan dal felismerése lesz, amelynek szövegei Attila nevéhez fűződnek, s amelyeket mi valamiképp eltorzítottunk.

A játék holnap kezdődik, holnapután kijön a második kérdéssor, csütörtökön pedig a podcast, az utolsó feladattal.

Ha nyerni szeretnél, a három forduló válaszait egy levélben küldd el nekünk a konyvtar@justhvk.hu címre legkésőbb december 12-én éjfélig. Az nyer, aki összesítésben a legtöbb helyes választ beküldi, amennyiben holtverseny alakulna ki, akkor pedig sorsolni fogunk. A sorsolásra és eredményhirdetésre december 13-án, hétfőn kerül sor, majd rögtön postázzuk is a csomagot, így december 24-én már a fa alatt lehet majd az Ajándék…

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük