Nyertünk!

Kedves Olvasók, nagy örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó-Expressz” (TIOP-1.2.3-09/1-2009-0007 ) pályázatán az Orosháza-Tótkomlós konzorcium is nyert, mégpedig egészen pontosan 7 997 480 forintot. Könyvtárunk a konzorciumvezető, a konzorcium tag pedig Tótkomlós Város Önkormányzata, ahol a tótkomlósi könyvtár lesz a kedvezményezett.

A projekt célja az orosházi és a tótkomlósi könyvtár IKT infrastruktúra fejlesztése, mely lehetővé teszi, hogy könyvtáraink mennyiségileg és minőségileg növeljék online könyvtári szolgáltatásaikat. Különös tekintettel, a fogyatékkal élők könyvtárhasználatának elősegítésére és a könyvtárak oktatást támogató szerepének erősítésére. Elősegítsék és közvetítsék a magyar könyvtári rendszer szolgáltatásait. Támogassák és kezdeményezzék a könyvtárak dokumentum és információvagyonához  24 órán át, – történő hozzáférést. A Justh Zsigmond Városi Könyvtár és a J. G. Tajovsky Általános Művelődési Központ Könyvtára a projekt fejlesztését követően, a XXI. század közkönyvtári elvárásainak megfelelő minőségű könyvtári szolgáltatás nyújtására legyen alkalmas.

A pályázat megvalósítása 2010.01.01.és 2010. 12. 31. között, történik, ez idő alatt veszünk számítógépeket, szervert és még nagyon sok informatikai eszközt. Mindezekről később részletesen is tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

  • Visszajelzés: Könyvtárosháza »
  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük