Veszítős

Előbb a kommentekben kezdtem el válaszolni BiZz „játékos” kérdésére, de aztán inkább egy új bejegyzésre váltottam, mert ezek úgyis igencsak megritkultak mostanság.

Szóval Veszíts el egy könyvet! A játék természetesen él, és virul. Na jó, ez utóbbi állításban van csöppnyi poetikus túlzás, pláne, ha a média kezdeti megtisztelő figyelmére gondolok, ami elkopott, mint egy kínai tornacsuka egy kispályás sörmeccs után, de a lényeg: igen, él a játék. Kb. hatszáz könyv veszett el az eddigi hét hónap alatt, a létező legkülönfélébb műfajokban, és mindenfelé, ahol magyarok laknak.

Tény viszont: a kezdetekhez képest nagyon lecsökkent az elveszett könyvek és hozzászólások száma. Az érdeklődés visszaesésében biztosan nagy szerepe volt annak, hogy továbbra sincs normális honlapja a játéknak. Meseszerű ígéretet szinte rögtön a kezdetekkor kaptunk egy új portál készítésére, ám azóta is csak az ígéret tart. Pedig egy nagyon komoly hazai cégről van szó, de persze ez semmit nem jelent. Így most egy saját tervben gondolkodunk, amihez az ötlet már megvan, ám hiányzik az emberi erőforrás. Most például az eddig elveszett könyveket és a hozzájuk tartozó adatokat és hozzászólásokat kellene elmentegetni egy megadott sorrendben, ami – egyébként ez jó hír, mert sok ilyen van!:) – állati nagy meló. Idő pedig nagyon kevés van rá, mint ahogy – láthatjátok – nagyon kevés idő jut mostanában a blogra is. (Csak hogy mást ne említsek: a könyvtárunk ugyan átköltözött a művelődési házba tavaly decemberben, ám a raktárat csak most költöztetjük. Fokozatosan, de szinte állandóan, ha van rá lehetőség. Ami nem egyszerű, hiszen a költözés ellenére továbbra is nyitva tartunk, ráadásul novembertől tanfolyamokat is szervezünk újra.)

Na de húzz el innen Tiborc, elég a sok panaszból, hiszen a játék alapjában véve a legjobb dolog, ami történt velünk mostanában, és azt hiszem, másoknak is örömet szerzett. Én biztos vagyok benne, hogy van jövője. Elveszíteni egy könyvet egy egészen kivételes élmény. Megtalálni is az lehet, ebben sajnos még nem volt részem. Beszélni róla, ajánlani másoknak, esetleg vitába szállni miatta – nagyon jó. Szerencsére mindig vannak új játékosok, akik lelkesen beszállnak, szerencsére vannak törzsjátékosok is, akik átmeneti időszakokban is életben tartják a fórumot, aztán van még pár dedikált elvesztendő könyvünk (köztük új is), és ezerrel figyeljük, akad-e pályázati lehetőség, van-e esetleg támogató, aki lát fantáziát az akcióban.

Sokan mondták: a játék egyik szépsége, hogy ez egy alulról jövő, mondhatjuk civil kezdeményezés. Szépség, ámde felelősség is, merthogy elsősorban rajtunk múlik, mennyire marad népszerű. Szóval a szlogen marad: veszíts el egy könyvet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük