A hatodikon ötödjére győztek

A győztes csapatot illetően a hatodik rockvetélkedő sem hozott meglepetést a Justh Zsigmond Városi Könyvtár és a Petőfi Művelődési Központ közös szervezésű játékán. Az idén hat csapat jelentkezett a könnyű műfajt kedvelők köréből, s a művelődési központ 2. emeleti Bubik-termében kellemes 3 órás csatát vívtak dalokkal, évszámokkal, albumokkal, címekkel és persze egymással.

Az idei versenyben először történt meg, hogy a legegyszerűbb módon – tehát mindenféle manipulációtól mentesen (visszafelé játszás, több szám egyszerre történő lejátszása) – úgy ahogyan vannak, mutattunk meg ismert magyar zenéket, melyeknek azonban nem az előadóira voltunk kíváncsiak, hiszen az könnyű lett volna, hanem a dalok címére. Ez jó ötletnek bizonyult, sok dal meg is fogta a csapatokat.

Ebben az évben sem maradt el a Karaoke, a Zsedényi Peti által szerkesztett Totó és asszociációs játék. Újból elővettük a rajzolást (rockoperák, musicalek, rockballadák címeit kellett lerajzolni), a ”Mikor alakult” játékban pedig Szikoráné Déni állított össze kiváló eseménylistát magyar zenekarok megalakulási éveihez. A kilenc játékban volt még villámkérdés, lemezborító felismerés, albumfelismerés egy-egy album zenés részleteiből.

A csapatok produkcióit a múlt esztendőhöz hasonlóan a Mihály Zoltán (elnök), Feldmann József, Zsedényi Péter, Tenkes Tamás összeállítású zsűri értékelte, köszönjük nekik!

Végül az alábbi eredmény született:

I. helyezett csapat: Akantisz Tamás, Magyarfalvy Péter, Mareczky Béla
II. helyezett csapat: Feldmann Tibor, Asztalos Andor, Bagaméri András
III. helyezett csapat: Albert Zoltán, Rózsa Zoltán, Tompa Lajos

Minden csapatnak köszönjük a részvételt!

Köszönet a játékot lebonyolító csapat tagjainak is: Szikoráné Dénes Katalin, Bobvosné Kis Emese, Mihálka András, Kovács Máté Dániel, Bogdánné Kiss Tünde, Kiss Márta, Tengerics Éva, Buzai Csaba, Nyerges Anita

IMG_6557

Az I. helyezett csapat: Mareczky Béla, Magyarfalvy Péter, Akantisz Tamás. További fotókért kattints a képre!

Külön köszönetet mondunk támogatóinknak, akik lehetővé tették, hogy létrejöjjön a rendezvény:

MMD TEAMTÖRTÉNELMI GELLÉRTEGYHÁZÁÉRT ALAPÍTVÁNYKÉKNEFELEJCS CUKRÁSZDALA ROSA ÉTTEREMBURGER SHOPPETŐFI MŰVELŐDÉSI KÖZPONTFÓRUM ÉTTEREMIQ KÖNYVESBOLTJUSTH ZSIGMOND VÁROSI KÖNYVTÁRGYOPÁROSFÜRDŐLIKEFEST PUSZTAOTTLAKA,  HETÉNYI PÉKSÉGRÉTESBOLT ÉS KÁVÉZÓ, OROSHAZAINFO.EU, DUOSTAR, MÍVES KREDENC ÉDESSÉG ÉS KÉZMŰVES AJÁNDÉK BOLT, MACKIE HANG- ÉS FÉNYTECHNIKA

További fotókért kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük