A szeretetfa fényében…

… sütkéreztek a  Justh Zsigmond olvasókörösök ez évi utolsó találkozásukkor. Karácsony előtt, az advent időszakában sokszor beszélünk a szeretetről, a barátságról, ami  örök, ezerszínű, megunhatatlan  – szinte ahány ember, annyiféleképpen megélt érzés,  de a művészeket, sőt a tudományok művelőit is gyakran ihlető téma. Most hallhattunk egy Bibó Lajos elbeszélést, ami nemcsak egyszerű, tiszta világával bűvölt el bennünket, de a figyelmet is ráirányította az íróra – a múlt század talán egy kissé elfelejtett alkotójára, aki ráadásul majdnem „földink” is, hiszen itt élt közel hozzánk, Hódmezővásárhelyen. Aztán egy remek ötletet is kaptunk – szeretteinknek mi magunk is készíthetünk egy CD-t, DVD-t, az ünnepelt, a megajándékozott számára kedves művekből, saját gondolatainkból összeállítva. És ha már a tudományt emlegettük – dr. Domján László  Szeretetfa 20 perces meditációja mindannyiunknak igazi ellazulás, kikapcsolódás volt.

Ezen a találkozáson szívből jövő örömmel köszöntöttük két olvasókörösünket –Jártó Rózát, aki Golgoták és kisdedek című elbeszélésével  Art Ezüst Diploma díjazott lett,  és Dávid Lászlót, mindannyiunk szeretett „Laci bácsiját”, akinek Útban karácsony felé címmel új kötete jelent meg.

Gyertya is égett –, ha nem is tortán, de születésnapi süteményen. Mert egy éves lett az olvasókör!  Tizenkétszer találkoztunk eddig – és mindig 14-18 fő közötti érdeklődővel.  Jó lenne, ha a mi körünk is a szeretet, a barátság egy kis szigete lenne továbbra is!

A következő összejövetel már 2014-ben lesz, január 15-én 16 órakor,  a könyvtárban. A téma: „Jeles orosháziak”. Mindenkit szeretettel – várunk!

Fotók a találkozóról:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük