Egy cipőben

Már elhagytam a 100. oldalt is, de semmi érdekes és különleges nem történt. Kezdtem aggódni, hogy vajon végig ilyen lapos lesz?!?! Igen, sajna egészen az utolsó betűig uncsi volt…

Adva van egy család: anya, apa, gyerekek. Az anya egy kicsit hóbortos beteg volt, öngyilkossága után az apa elszigetelt életet él a lányok, Rose és Maggie mostohájával.

A lányok eléggé különböznek egymástól. Rose az idősebb, jólmenő ügyvéd egzisztenciával, ám otthonülő kotlós, némi bridzsitdzsonsz beütéssel (plusz kilók, pasi nuku). A butácska Maggie külsőre tökéletes, extrakisméretű ruhákban pompázik és a mának él. Ám se lakása, se munkája… csak álmai, hogy majd egyszer híres lesz.

A fenti problémák miatt Maggie kénytelen Rose-hoz költözni, amiből folytonos súrlódások, konfliktusok születnek, amit még megfejel az író azzal, hogy mindkét lánynak azonos cipőméretet kreált. Igaz, hogy Rose nagyisan-slamposan öltözik, de cipőfronton igazán a topon van.

Ami a sztorit változatossá teszi, az a mellékszál, melyben rendre feltűnik egy bentlakásos idősek otthonában élő nénike, Ella. Ella idős kora ellenére igazán fitt, rendszeresen publikál egy újságban, részmunkaidőben dolgozik, jótékonykodik és nem mellékesen, mint később kiderül a csajok rég nem látott és elfelejtett nagyija.

Hogy hogyan találkozik végre az unokáival, és hogyan lesz a két eltérő habitusú lány örök barátnő, a regény végére kiderül. Csak meg ne unjuk közben…

Egy cipőben / Weiner, Jennifer. – Bp.: Kelly Kiadó, 2009. – 392 p.

június 30, 2010

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük