Egy karc a molyról

Késve bár, de törve nem, engedjétek meg, hogy egy rövid kis karcban emlékezzek meg egy olyan találkozóról mely teljesen megbolygatta az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár életét.

Az Országos Könyvtári Napok keretei között a hét minden napjára jutott valami különlegesség, de október 18-a igazi finom és krémes hab volt a tortán, hiszen különleges vendégeket vártunk aznap a könyvesblogger találkozóra. A könyvtari dolgozók és helyi molyok mellett ( @Jenis, @monyesz, @bej_kutyej @sinnovea és jómagam) Egerből érkezett hozzánk Zsoldos Marianna, az egri Bródy Sándor Könyvtár zenei könyvtárosa, Kaposvárról Horváth Péter @Petyagyerek, aki a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár médiatárosa, Szegedről @Veron. A könyvesblogger frontot Brigi erősítette a Popkult, csajok és satöbbiből, illetve Szedlák Ádám, aki a Hármas könyvelést képviselte.
Elsőként egy kötetlen beszélgetéssel indítottunk, melyet a könytár igazgatója Buzai Csaba @bcsbcs vezetett le. Boncolgattuk, hogy miért szeretünk olvasni, elmélkedtünk arról, hogy a kötelező olvasmányok segítik vagy blokkolják az olvasás szeretetét, hosszasan értekeztünk az E-bookok pozitív illetve negatív hatásairól a molytársadalomban valamint arról is, miként lehet az olvasást népszerűsíteni.

IMG_6571

A beszélgetés után pedig megindult a lazító program: pizzázás, csocsó, könyves activity, hajnalig tartó karaoke, @Jenis gyerkőcei számára egy kis rock”n”roll oktatás, egy kis kártya és végül de nem utolsó sorban a Molynyomozó játékunk mellyel kellemes fejtörést okoztunk vendégeinknek.

Családias, de nagyon vidám szombat délutánt és estét töltöttünk együtt. Nagyon reméljük, hogy lesz még hasonló programunk, amire minél több moly el tudd jönni!

Szeretettel vár benneteket (nem csak ilyenkor, hanem az év minden napján) az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár.

(via moly.hu)

(Trinity fényképes beszámolója itt: http://hangtarnok.hu/2014/10/30/justh-zsigmond-varosi-konyvtar/)

(A mi fotóinkra még kicsit várni kell…)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük