Egy kis élménybeszámoló, egy kis ajánló

Vasárnap éjfélkor hivatalosan is véget ért az ötödik Veszíts el egy könyvet! elnevezésű játék. Az országban több százan vettek le polcukról egy-egy könyvet, melyet a későbbiekben a hétvége folyamán valahol elhagytak. Az elhagyott kötetekről fényképet kellett készíteni, majd a játék facebook oldalára feltölteni. A legszerencsésebb könyvelhagyó egy wellness-hétvégét nyert, melyet a Hotel Napsugár és Orosháza Gyopárosfürdő ajánlott fel.

Pénteken a Veszíts el egy könyvet! első napján egy olvasó flashmobbal ünnepeltük a játék 5. évfordulóját. Az idő nem igazán kedvezett ennek a programnak, de a bátrabbaknak ez sem okozott problémát. Könyvet ragadva kivonultunk az Árpád-kertbe, és lelkesen olvastunk, kicsit meglepve az arra járókelőket. A flashmob után természetesen mi is elveszítettük könyveinket, abban reménykedve, hogy majd valaki rájuk talál.

fotó: oroscafe.hu

Ebben a posztban szeretném még felhívni a figyelmeteket pár, a könyvtárral kapcsolatos dologra. Elsőként az Olvasó Dél-Alföld vetélkedőre, mely játékosan próbálja népszerűsíteni az olvasást. A játékról bővebben az alábbi linken olvashattok: http://blog.justhvk.hu/?p=7738

A Ments könyvet! akció sem ért még véget. A zsákbamacskába bújtatott nagyszerű kötetek még nem fogytak el és csak arra várnak, hogy egy-egy olvasó megmentse őket.

Végül egy program ajánló: március utolsó szombatján ismét OMG, azaz Orosházi Moly Galeri találkozó. A már 4 hónapja ülésező társaság egyre jobban bontogatja szárnyait, beszélgetéseink, értekezéseink egyre hosszabbra nyúlnak, nevetéseink egyre nagyobbak, ötleteink egyre csak gyűlnek. Ha szeretnétek Ti is e színes kis társaság tagja lenni, ne habozzatok, legyetek bátrak és gyertek el szombaton. Ígérem nem bánjátok meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük