Éjszaka a könyvtárban

Mivel meglehetősen sok program sűrűsödött össze az amúgy is épp megfelelően rövid februárba, aprókat lépdelve ajánljuk figyelmetekbe rendezvényeinket.

Mindjárt holnap (február 8., péntek, 14 óra) lesz például a Szép magyar beszéd verseny városi, körzeti fordulója az általános iskola 5-8. évfolyamos tanulóinak részére. Az eredményekről igyekszünk majd mihamarabb beszámolni itt a blogon is.

Holnapután (február 9., szombat) 17 órától pedig könyvtári karnevállal, és benne jó néhány új ötlettel várunk mindenkit. A gyermekkönyvtárban álarckészítésre lesz lehetősége kicsiknek és nagyoknak, amit rögtön hasznosítani is lehet majd, hiszen 18 órától az olvasóterembe várjuk a jelmezes olvasóinkat. Öltözz könyvhöz, öltözz be kedvenc íródnak, regényhősödnek! A találkozó egyben alkalmat kínál arra is, hogy vitatkozzunk egyet a kedvenc írókról, ráadásul a jelmezesek között kisorsolunk majd egy kis meglepetést is, köszönet érte az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdőnek.

Este 8-tól a Jammy együttes csap a húrok közé, szintén az olvasóteremben. Az öttagú leginkább funkyt és bluest játszó orosházi banda egy új formációban, egy billentyűssel kiegészülve lép a közönség elé, és igény esetén táncparkettet is biztosítunk majd a rajongóknak.

És hogy a könyvek se maradjanak ki a jelmezek közül: szombaton újraindul a Ments könyvet! akciónk is (emlékeztek, ugye?). Most újabb 100 olyan könyvet választottunk ki, melyeket még soha sem kölcsönöztek ki a könyvtárból, legalább tíz éve a gyűjteményünk részét képezik, és nagyon szeretnénk, ha elolvasnátok, mert szerintünk jó könyvek. De most csavartunk még egyet a történeten: a könyveket becsomagoltuk, úgy, hogy senki sem tudja, melyik csomag milyen könyvet takar. Válassz zsákbamacska-könyveket, vidd haza, és reméljük, nem fogsz csalódni az ízlésünkben. A zsákbamacska könyvek egyébként még a jövő héten is kölcsönözhetőek lesznek, már ami még a polcon marad belőlük.

A belépés díjtalan, szeretettel várunk mindenkit. Jöttök, ugye?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük