Fotózz könyvtárat!

fogd_a_geped_plakatSzoktál fotózni? Könyvtárba járni? Könyvtárba járni fotózni?

Takács Dani a Könyvtárépítészet blogján egy remek könyvtár-népszerűsítő pályázatot hirdetett, amelyre szeptember végéig lehet jelentkezni, azaz még nem maradtál le semmiről sem. Lássuk a lényeget!

„A pályázat keretében 10 fotót kell beküldeni, a szeptember 30-i határidő után pedig hivatásos fotósokból és fotózást tanító tanárokból álló zsűri fogja elbírálni az alkotásokat.

A nyertes műveket az ország megyeszékhelyein lévő könyvtárakban rendezendő vándorkiállításon kívánjuk bemutatni, illetve a Képkönyvtár és a könyvtár.hu adatbázisokban elhelyezni.

A fotókat két kategóriában, amatőrben és félprofiban lehet beküldeni.

A pályázaton egy ember egy könyvtárról legfeljebb 5 külső és 5 belső fényképpel vehet részt. A lefényképezett könyvtárak száma nincsen korlátozva. A fotók minimális felbontása 3 MP kell hogy legyen, de lehet színes vagy fekete-fehér egyaránt. A fotókat az indafotó vagy a flickr fotómegosztókra lehet feltölteni, ahol a következő címkékkel kell ellátni:

  • könyvtár neve
  • készítés dátuma
  • készítés helye (ország és város külön)
  • “amatőr” vagy “félprofi” címke, attól függően, hogy melyik kategóriában akarsz indulni
  • “fogdagéped”, hogy megtaláljuk a sok-sok fénykép között

A pályázat határideje: 2010. szeptember 30. Eredményhirdetés: 2010. október 11.”

A projekt részben még szervezés alatt áll, de a fotókat már most is feltöltheted. Miközben a jelen felhívás természetesen mindenkinek szól, nagyon örülnénk persze, ha az orosházi könyvtár is ott lenne néhány jó képpel a vándorkiállításon. Ezért a szervezők által biztosított nyereményeken túl amolyan helyi különdíjként a zsűri által legjobbnak minősített, orosházi könyvtárat fotózó pályázónak felajánlunk egy egy évig érvényes olvasójegyet is.

Szóval gyere a könyvtárba… és fotózz!

Részletek a Könyvtárépítészet blogon.

május 5, 2010

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük