gutenberggalaxis.net

Fogadjátok szeretettel és érdeklődéssel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár felhívását.

„A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Észak-pesti régiója Gutenberg Galaxis címmel online kalandjátékot indított az Internet Fiesta hetében. A próbaüzem és a tesztelés után a játékhoz a Szabó Ervin Könyvtár valamennyi – vállalkozó szellemű – tagkönyvtárából lehet csatlakozni. Ugyanakkor tapasztalatból tudjuk, hogy a vidéki olvasók sokszor motiváltabbak fővárosi társaiknál, így várható, hogy vidékről is sokan neveznek be a játékba. (Még csak egy hete indult a program, de már többen regisztráltak vidéki városokból.) Mindenki részt vehet a játékban, aki kedvet és eltökéltséget érez hozzá.

A válaszok nagy része megtalálható az Interneten, de bizonyos feladatoknál inkább könyvekben érdemes kutakodni. A felhasznált irodalom szerepel a játékoldalon. Minden valószínűség szerint a játékunkban részt vevő olvasóik kérdésekkel fogják felkeresni Önöket; mivel egy-egy ún. „varázstárgynál” konkrét kötetet neveztünk meg, amit a játékos által használt könyvtárban érdemes keresni. Nem titkolt célunk volt ezzel általában a KÖNYVTÁR mint intézmény népszerűsítése.

Mivel nagy értékű nyereményjátékról van szó, feltétel, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak regisztrált olvasója legyen a játékos. Természetesen a regisztráció teljesen ingyenes! Abban az esetben, ha olvasójuk díjazott lesz, a regisztráció során kapott kontrollszám igazolásával tudja átvenni nyereményét.

A kalandjáték során izgalmas, érdekes kérdések segítségével járjuk be a történelmet. Az első állomás értelemszerűen az őskor. Ahhoz, hogy az ókorba tudjon lépni a játékos, meg kell fejtenie egy kódot. Természetesen ezt a kódot eljuttatjuk azon vidéki könyvtáraknak, ahonnan érkezik nevezés! A játék elérhető a www.fszek.hu honlapunkról vagy közvetlenül a http://www.gutenberggalaxis.net/ oldalról.

Bármilyen kérdésük merül fel, keressenek minket a fszek0702@fszek.hu,

az info@gutenberggalaxis.net,

a gutenberggalaxis@gmail.com e-mail címeken vagy a 06-1-342-5362-es telefonszámon!

Bízunk abban, hogy közreműködésükkel egy igazán eseménydús és „használói élmény-„ és „olvasótábor-gazdagító” háromnegyed év veszi kezdetét. A játék tervezett eredményhirdetésére az októberi Országos Könyvtári Napok keretében kerül sor.

Szeretnénk kérni Önöket, hogy a mellékelt szóróanyagot helyezzék el könyvtáraikban! Segítségüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel:

Pobori Ágnes Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Észak-pesti régió igazgatója

Kapuvári Zsuzsa Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Deák Ferenc Könyvtárának vezetője”

április 16, 2009

  • Höhö…jövő héten megyünk oda csoportkirándulásra…lehet beiratkozom,ha már ott járok….és ha lesz időm.-.-„

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük