Kalyber Joe mesél

Szombaton délután az Oros-Haza Baráti Kör szervezésében Pilcz Roland lesz a vendégünk a könyvtár olvasótermében. Mivel a Baráti Kör írt egy nagyon szépen megfogalmazott meghívót (mellesleg a plakát is az ő munkájuk) így őket idézzük most:

Kevesen vannak azok, akik még egyáltalán nem találkoztak képregényekkel. De vajon tudják, hogyan készül el egy-egy ilyen sztori? Gondolkodtak már azon, hogy milyen technikákkal színezik ki a figurákat? Vagy azon töprengtek már, hogy milyen utat kell végigjárnia a szerzőnek a kiadásig? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk február 14-én 17 órakor a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban Pilcz Rolandtól.

Roland első publikált képregénye 2005-ben jelent meg Angyali Béke címen, az Új Galaxis sci-fi antológia hasábjain. Most a Kalyber Joe-val mutatkozik be nálunk, mely már három kiadott részt is megélt.

A vetítéssel egybekötött előadáson megismerhetjük a főhőst Kalyber Joe-t az örök álmodozót. Talán vele van a baj, talán a világgal. Ezt még nem tudta egyértelműen eldönteni. Minden balhéba képes akár a tudtán kívül belelépni és ennek sokszor jóbarátai isszák meg a levét. A világ mindenáron azon van, hogy kiírtsa belőle gyermeki énjét, az álmodozót. Hogy sikerül-e neki? Nem tudni. Nehéz menet lesz neki is, de jobb, ha a világ is felkészül rá…

Erre a könnyed szombat délutánra sok szeretettel várja az érdeklődőket az Oros-haza Baráti Kör és a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, valamint Kalyber Joe. A belépés díjtalan!

Reméljük, találkozunk szombaton!

február 12, 2009

  • Tudom, mi több, én eddig csak általatok hallottam róla.
    Viszont az alkotó itt a „nagyokhoz” is fog szólni, szóval gyertek át! :)

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük