Kirándulás az Országos Széchényi Könyvtárba

Ismét útra kelt a lelkes LélekVitamin Klubos csapat. A korai indulás és a magas vonatlépcsők sem riasztottak el bennünket október 3-án. Vidáman, a jó időben bízva (de esernyővel felszerelkezve) indultunk Budapestre. Úticélunk az Országos Széchényi Könyvtár volt.

A Keletiből busszal mentünk el a vár lábáig, ahonnan egy kellemes séta és 5 emeletnyi liftezés után eljutottunk az Oroszlános udvarba. Az időjárás kegyes volt hozzánk, a kötött programunk előtt volt lehetőségünk egy kis nézelődésre is. Barangolás közben láttunk huszárokat a Sándor Palota környékén, fényképezkedtünk Mátyás kútjánál, megcsodáltuk a gyönyörű panorámát a Nemzeti Galéria előtti térről.

Egy órára vártak bennünket a könyvtárba. Egy kis kávézásra, sütizésre volt még időnk mielőtt megérkezett Elbe István információszolgáltatási igazgató.  Ő mutatta be nekünk ezt a méltán híres, gyönyörű épületet. Elkalauzolt bennünket a könyvtár katalógus termébe, voltunk egy olvasóteremben, beszélt nekünk a könyvtár  részeiről, a könyvtárhasználat szabályairól, a különgyűjteményekről, az alapítóról, az alapítás körülményeiről. Sétánk végén a tizenegy emeletes raktár 7. szintjére is bemehettünk, ahol sok becses dokumentumot láttunk, sőt egyet kézbe is foghattunk Kölcsey könyvei közül. Vezetőnk előadása olyan magával ragadó volt, hogy észre sem vettük, milyen gyorsan elrepült az ott töltött bő másfél óra.

Fáradtan, de élményekkel telve értünk haza.

A fotók a kirándulásról ide kattintva tekinthetőek meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük