Kirándultunk Szegedre

 

A Lélek Vitamin Klub ebben az évben az „Okos Világ (?)”-ot próbálta megismerni, megfejteni. A kütyük világában, valljuk be őszintén, nem mozgunk túl magabiztosan… De kíváncsiak vagyunk és nyitottak, így próbáltunk betekinteni az informatika rejtelmeibe, néztünk robotokat, sok-sok okos eszközt, amiket ki is próbáltunk, beszélgettünk az informatikai fejlődés hatásairól.

A témához kapcsolódva határoztunk úgy, hogy megnézzük Szegeden az Informatikatörténeti Kiállítást a Szent-Györgyi Albert Agórában. Igazán érdekes tárlatvezetést kaptunk, sok-sok történettel és hihetetlen lelkesedéssel. Mondanom sem kell, lenyűgöztek bennünket a gépek és persze Szekeres Sándor, aki olyan odaadással beszélt a magyar fejlesztésekről és szakemberekről, hogy észre sem vettük az idő múlását. Apropó az idő! A kiállítás címe: „A jövő múltja. Megőrizni a múlt értékeit, alkalmazkodni a jelenhez, befolyásolni a jövőt.” 

lelekvitamin_20170503Délelőtt megnéztük a felújítás alatt álló zsinagógát, amely az ország második legnagyobb zsinagógája. Bár az építkezés miatt csak korlátozottan tudtuk megnézni, de még így is nagyon érdekes és nagyon szép látvány volt.

Azért nem volt nagyon sűrű a programunk, mert hagytunk időt a beszélgetésre is. Tizenhatan vettünk részt a kiránduláson, volt egy meglepi vendégünk is. Anita korábban dolgozott a könyvtárban, részese volt a klub életének, nagy öröm volt, amikor a buszból meglátták, hogy ő vár bennünket.

Jó volt kicsit kilépni a mindennapokból, együtt lenni, közös élményeket szerezni!

További fotók a kirándulásról itt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük