Könyv, könyvtár, díszközgyűlés

Élénk jövés-menés, jókedvű beszélgetés színesítette a délelőttöt, hiszen a Táncsics Mihály Gimnázium díszközgyűlése zajlott a házban. Egyszer csak a Köz-Pontba bejött egy úr, aki élénken érdeklődött a Veszíts el egy könyvet! című játékunkról. Persze rögtön kikérdeztem, hogy ki ő és honnan hallott a játékról. Péterfia Zoltán unokája, Sopronban él és a nagypapája révén kötődik Orosházához. Nagyapja, Péterfia Zoltán 1933 tavaszán Musulin Béla pedagógus kollégájával megszervezte a gimnáziumi előkészítő tanfolyamot.

De vissza a jelenbe: a hozzánk betérő úr olvasta valahol, hogy a könyv-veszítős játék innen indult és gondolta benéz megkérdezi, hogy mit lehet még tudni, csak Orosházán vagy máshol is terjed, no és természetesen elveszíteni is szeretne.

Bár szabadkozott, hogy nincsen sok köze a városhoz, de úgy éreztem büszkén említette, hogy a cikk olvasásakor azonnal tudta, hol van Orosháza. Természetesen én is büszkén mutattam a néhány dedikált könyvből, ami még nálunk van és a könyvtár honlapját, blogját és a fórumot, nehogy valami kimaradjon. Útravalóul pedig hamuba sült pogi helyett elveszítési nyilatkozatot kapott.

Kicsit beszélgettünk és örültem, hogy a játékról itt személyesen érdeklődött és nem ment el szó nélkül az orosházi könyvtár mellett.

április 25, 2008

  • A „miért is jó nekünk, hogy van ez a játék” rovatba ezt a sztorit is bevéstem. :)
    Amúgy külön postot nem írtam volna neki, de ha már így szóba került: valaki árulja már el nekem, azért mert 75 éves a gimn. oktatás, mi a francért kell este fél órás tűzijátékot szervezni??? És mikor 100 éves lesz, mit csinálunk? Kilövünk valakit az űrbe?

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük