Könyvek a hálón

Kiakadtak a legnagyobb bestseller írók, többek között Ken Follett és JK Rowling is – írja a Guardian. A Scribd.com könyves oldalon ugyanis ingyenesen letölthető jó néhány regényük, így Rowlingnak a Bogar bárd meséi, Follettnek pedig az Idők végezetéig. Mint a hivatkozásokból kitűnik, Follett regényét időközben leszedték, ám a Bogar bárd továbbra is gond nélkül leszedhető. Ami baj, és nagyon is érthető Rowling reakciója: a könyv eladásából származó bevétel jótékony célokat szolgálna. Meg amúgy is.

Egyelőre még hírből sem hallottam olyan e-book olvasóról, ami nálam kiválthatná a hagyományos könyv olvasás élményét, tőlem maximum a szótárkészítők remeghetnek, úgyhogy nem hoznak lázba az ilyen oldalak. És szerintem a többség ugyanígy érez… monitor előtt kuksolva elolvasni egy ezeroldalas regényt? Kedves Mr. Follett, emiatt tényleg nincs oka félni.

A Scribd.com ellenben valószínűleg köszöni szépen a reklámot.

április 20, 2009

  • Én a netbookomon olvastam a múltkoriban (több Jókai és Mikszáth regény után) a Rózsa nevét Umberto Ecotól. A könyvet még nem volt pénzem megvenni. Ha könyvben is meglenne, inkább úgy olvasnám.

  • Ilyen esetekben – ha csak nem lenne nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon sürgős – én biztos megvárnám, hogy a könyvtárban legyen belőle egy kölcsönözhető példány.

    Egyébként minden elismerésem, hogy pont a Rózsa nevén küzdötted át magad egy netbook-kal. ;)

  • Csatlakozom, nekem kifolyna a szemem mire végigolvasnám. Na, meg hát az élmény! Remélem, egy hónap múlva már ismét részesedhetem ilyen élményben.:))

  • Tévedtek, egyáltalán nem rossz a szememnek. Várni pedig nem szeretek.

  • Végül is a monitorhoz már tényleg egész hozzáedződött a szemem, de a laptopból max. két órát bírok.

    Bár egy jó e-book olvasóval valószínűleg ilyen probléma úgyse lesz, csak – ismétlem magam – az olvasás élménye csökkenhet. De az is lehet, hogy tévedek. Ha lesz rá lehetőségem, biztos, hogy kipróbálom majd.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük