Könyvpiramis piciknek

Levelet kapott tegnap az egyéves kisfiam (és anyukája), hagyományos postai levelet hetvenforintos bélyeggel, meg minden. A feladó a hároméves Lili (és anyukája) volt Debrecenből, akik úgy gondolták, Brúnót biztosan érdekelni fogja a következő játék.

Szia …!

Azért írok neked, mert azt szeretném, hogy te is részt vegyél egy játékban, amelyet most leírok neked. Ehhez kérd meg Édesanyádat, hogy 8 napon belül küldje el ezt a levelet hat 0-6 év közötti gyereknek (mindenkinek két példányban, kitöltve és üresen).

Édesanyádnak a következőképpen kell kitöltenie a levelet: az első helyen szereplő gyereket nem kell figyelembe venni (neki én küldtem már egy könyvet), a másik kettőt pedig a rangsorban előre kell tolnia, és a harmadik helyre a te nevedet, korodat és címedet kell beírnia. Az így első helyen szereplő gyereknek, … Édesanyád küldjön egy általatok választott könyvet.

Ilyen módon pár héten belül 36 gyerektől kapsz egy-egy könyvet! Érdekes lesz azt is látni, mennyi helyről érkeznek majd azok!

KÉRLEK NE DOBD EL EZT A LEVELET! Sok édesanya fáradt volna feleslegesen. Ha nem akartok részt venni a játékban, akkor küldjétek vissza ezt a levelet két napon belül, hogy a játék folytatódhasson!

Ezt a játékot óvónők hívták életre azzal a céllal, hogy növeljék a gyerekek könyv iránti szeretetét, és hogy kapcsolatot teremtsenek gyerekek között.

Sok szép könyvet kívánok neked, és remélem, nemsokára találkozunk!

Levelemet a következő gyerekeknek küldtem el: …”

A levelet eredeti formázásban is olvashatjátok a képre kattintva.

Mivel Brúnó szereti a könyvet (oké, most még csak leginkább rágcsálni, meg lapozgatni), így Lilinek köszöni szépen a lehetőséget. Természetesen beszállunk, mert könyvekkel játszani jó, de ugye ezt már mondtam párszor…

Szóval köszönjük Lilinek és az ötletgazda óvónéniknek, és nagyon remélem, hogy a hatóság is nagyvonalúan szemet huny majd a piramisjáték e fajtája fölött.;)

december 3, 2008

  • Ez nagyon érdekes, kíváncsi vagyok, kik lehetnek azok az óvónők, akik elindították a „piramisjátékot”. Esetleg érdemes lett volna a gyerekek életkorát feltüntetni zárójelben, megkönnyítendő az elküldésre szánt könyv kiválasztását az anyukák (és apukák :)) számára.

  • Kata, az észrevételed olyannyira jogos, hogy ez így is működik, csak a postból tényleg nem derül ki, mivel én egy üres lapot raktam fel. Mikor kitöltve megkapod, a fenti három rubrikában szerepel három név, életkorral. :)

  • Bár a „piramisjátéknak” nem vagyok híve, de a könyv az mégis csak könyv! A játék pedig nagyszerű, tehát segítsük életben tartani.
    Csaba felhatalmazom Brúnó anyukáját, hogy az unokámnak is küldjön egy ilyen levelet!

  • A piramisjátékot az emberek ostobasága és hiszékenysége működteti!

    Ez a könyvpiramis is csak azoknak jó, akik elindítják. Akikhez sokára jut el, azoknak haszna már nem lesz, csak csalódás. A gyermekek száma véges, ehhez meg exponenciálisan nő a szükséges gyermekek száma. Nagyon hamar lesz hazugság a 36 könyv!

    Ahogy a hagyományos piramisjátékban sem keletkezik új pénz (zérus összegű játék!), hanem csak az történik, hogy a pénz az elindító felé vándorol. Itt is a könyvek az elindító felé vándorolnak.

    Undorító rendszer, kérem ne reklámozzanak ilyeneket.

  • Igazat adok Gizinek, szerintem is bukta, ugyanúgy mintha pénzzel csinálnák ! Akkor inkább már veszítsétek el a könyveket ! Tudod, van egy ilyen jópofa játék, várj, gondolkodom, ki is találta ki ? :-)

  • Bár az elv ugyanaz, de ez akkor is csak idézőjelben „piramisjáték” szerintem. Nem hiszem, hogy nyerészkedési vágyból indult volna, és mivel feltételezem a jószándékot, én adnék egy esélyt neki. De nem kötelező ez sem, mint ahogy az a jó kis játék sem, amit Jani említett.;)

  • Értse meg, bcs, ez nem játék!

    Én elindítom, küldök 0 könyvet, és kapok 20 könyvet. Nyereségem 20 könyv.

    A második szinten levők mondjuk küldenek 1 könyvet, és kapnak 4-et. Nyereségük 3 könyv.

    Harmadik szinten levők küldenek 1 könyvet, kapnak átlagosan 1-et. Nyereségük 0.

    Negyedik szinten levők küldenek 1 könyvet, kapnak átlagosan 0-t. Veszteségük 1 könyv.

    Értse meg, aki elindítja, az mindenképpen nyer, de mivel a könyvek nem keletkeznek a semmiből, csak úgy nyerhet, ha az ő nyereségével megegyező veszteség keletkezik az alsóbb szinteken.

    Ez nem játék, hanem csúnya átverés.

    (A „veszíts el egy könyvet” ezzel szemben nagyon jó ötlet, és az tényleg játék.)

  • Én örömmel vettem a levelet, és szívesen beszálltam a játékba. Egy ismeretlen, fél éves kisfiúnak küldtünk mesekönyvet és már csak az ajándékozás öröméért is érdemes volt. A barátnőim ugyanígy gondolkodnak. Arra sem haragszom meg, aki visszaküldte a levelet, mert nem szeretne játszani. Mindenkinek szíve joga ezt eldönteni.

  • Az unokám megkapta Brúnó levelét és örült, mert igazi levél borítékban, a postás hozta az ő nevére! Piramisjáték vagy sem (sztem. is az), ha mégsem kapna könyvet, majd küldök én, hogy legyen öröme, nekem ennyit megér. Ő már most is boldog, mert leveleket adott fel, meg könyvet válogatott és szeretettel gondolt arra a gyerekre aki megkapja.
    Mi felnőttek meg vitatkozgathatunk a világ árnyoldalairól, de akár arról is, hogy mitől lesz jobb?

  • Jaj! gyerekkoromban így lett kb 5db „Varga Katalin:Én Te Ő” című könyve és még vagy 2-3 fajta másik amikre már nem emlékszem (Pál utcai fiúk??) de mindegyikből kb ugyanennyi!

  • Kételkedők!
    Nem kell több száz, több ezer forintos könyvet küldeni, egy kis értékűk pont elég, a gyerekek a levélnek is örülnek, nemhogy egy nevükre szóló csomagnak.Adni és kapni is nagyszerű dolog.
    Egy 6 éves kislány anyukája.

  • Mindenki LOSER (igen, tiszta nagybetuvel), aki ebben a „jatekban” jatszik.
    Sajnalom…

  • A hatarontulrol irok es ez a boduletessen negativ marhasag most utotte fel a kis falunkban a fejet.Az elso reakciom a piramisjatek volt es az elottem szolok mellett korteskedve az kap konyvet aki elinditja de kerdem en minek is.Aki konyvet akar hasznaltat jarjon konyvtarba ,unatkozo haziasszonyok unalomuzoje ez.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük