Körhinta poéta

korhintaFiatal költőkről lesz most szó, mert megérdemlik. Az orosházi Zilahi Anna hívta fel figyelmünket nagyon igényes honlapjára, a Körhintára ahol az ország fiatal tehetségei osztják meg az olvasóval saját alkotásaikat.

„A Körhinta-kör az Írószövetség szervezésében álló sárvári diákíró diákköltő pályázat tavalyi és idei dobogósaiból jött létre” – mindezt már Anna írta, mikor a kezdetekről érdeklődtem. A Körhintában jelenleg tizenketten „ülnek”, a tagok 18 év körüliek. A miértre a következő választ kaptam:

„Azért hoztuk létre az oldalt, hogy feltehessük műveinket és elmondhassuk véleményünket a versekről, s hogy ezt mások is megtehessék. A sárvári élményeken kívül a közös érdeklődési kör és hasonló gondolkodásmód köt össze minket. Szétszórtan vagyunk az országban, de ez idővel változik, mert többségünk Budapesten fog továbbtanulni.”

Milyen gyakran frissül az oldal? – valami ilyesmit is kérdeztem.

„Szerintem nem lehet az írásnál gyakoriságról beszélni, ez nem egy rendszeres szükséglet, akkor írunk, ha van miről, s ha van értelme leírni. Az oldal az új versek keletkezésekor frissül, és elképzelhető, hogy kialakítunk egy próza részleget is. Lesznek képi illusztrációk, Tranker Kata (mke) alkotásaiból.”

Érdemes klikkelni egyet. Fiatalok rímekben.

április 21, 2008

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük