Magányos csónakkal az Eurovíziós Dalfesztiválra

A csoda tudja, ki ez a Tompos Kátya, bevallom nem ismerem, így se jót, se rosszat, de valójában nem is ő a lényeg. Az Eurovíziós Dalversenyre készült zenék és készülő előadók között ment a harc, ki lesz ott a moszkvai elődöntőn. Sokáig az volt, jön, illetve megy majd Márk, de aztán visszalépett a fiatalember (állítólag az általa prezentált szám már elhangzott néhány éve egy svéd tévéműsorban – ez meg ugye így nem járja). Most ott tartunk, hogy Tompos Kátya fogja előadni a Pálvölgyi Géza, Duba Gábor által jegyzett Magányos csónak c. nótát.
Na persze, csakhogy nem Magyarországnak hívnák ezt az országot, ha olyan simán menne minden. A zene.hu-n olvasható, forrnak az indulatok a dalverseny körül. A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete több dolgot is nehezményezett a magyar dal kiválasztásának módját illetően, s ebben a zsűri összeállítását is kritika alá vették – tegyük hozzá, talán nem alaptalanul. Szulák Andrea, Lengyel Zsolt, Szűts Tamás, Gundel Takács Gábor, Harsányi Levente. Ez az öt ember volt hivatott dönteni arról, melyik dal menjen Moszkvába. Az MTV sajtóosztálya által kiadott reagálás szerint az öt ember munkájának köszönhetően szakszerű döntés született, ugyanis „az Eurovíziós Dalverseny egy televíziós eszközökkel közvetített verseny, ahol a dal, az előadó és a színpadi látvány egyaránt meghatározó”. Hát persze, s így már teljesen érthető, hogy kerül a képbe Szulák Andrea előadóművészként, Lengyel Zsolt „grandiózus színpadi produkciók televíziós rendezőjeként”, Szűts László, MAHASZ elnökségi tagként, Gundel, meg Harsányi egyszerű műsorvezetőként (igaz Harsányi állítólag zenész is).
Szóval az, hogy ne legyen egy normális zeneszerző abban a zsűriben, amely még csak nem is az előadóról, hanem egy versenydalról mond véleményt, ez mindent megmutat. Én szeretem Gundelt, szeretem Harsányit is, de menjenek oda, ahol tényleg csak bohóckodni kell, az MTV meg felejtse el, hogy nekem referenciaként emlegeti a csináljuk a fesztivált című szuperprodukciót!
Ettől a dal még persze lehet jó! :)

február 5, 2009

  • igazából én már semmin sem lepődöm meg a tavalyi Csézi óta. az volt a mélypont.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük