„Mai szabadságunk…” – Vers- és novellaíró pályázat

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár és a Petőfi Művelődési Központ az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából jeligés vers- és novellaíró pályázatot hirdet Békés megyében élő alkotók számára. A pályázat központi témája a szabadság. A pályázók benevezett alkotásaikban irodalmi eszközökkel fogalmazzák meg érzéseiket, gondolataikat az 56-os hősök által kivívott szabadságról. Mit köszönhetünk 1956-nak? Mi a forradalom üzenete az utókorhoz, a felnövekvő nemzedékekhez? Mit jelent a szabadság ma, 2016-ban?

Pályázati feltételek:

  • Pályázni jogosult minden Békés megyében élő alkotó, olyan alkotással, amely eddig nem jelent meg nyomtatásban és az korábban nem nyert díjat más pályázaton.
  • A pályaműveket két kategóriában – vers és novella – lehet beküldeni. Egy személy egy pályamunkát adhat le, de mindkét kategóriában pályázhat.
  • A pályázatokat 3 példányban kinyomtatva, jeligével ellátva a Justh Zsigmond Városi Könyvtár címére (5900 Orosháza Kossuth u.3.), postán lehet elküldeni. A borítékra írják rá: „Mai szabadságunk… Vers-és novellaíró pályázat”. A pályamunka mellett a borítékban külön, lezárt kisborítékban kérjük a jelige feloldását (a szerző nevét, postacímét, email-címét, telefonszámát).

Pályázati határidő: 2016. december 30.

A pályázat összdíjazása közel 100.000 Ft.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2017. januárjában kerül sor a „Magyar kultúra napja” rendezvénysorozat részeként. Itt a díjazott, legjobb alkotásokat a nagyközönség is megismerheti neves művészek előadásában. Az eredményhirdetést követően a Justh Zsigmond Városi Könyvtár internetes oldalán is megjelennek a kitüntetett pályamunkák.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

 

 

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük