Népszámlálás 2022.

Kedves Olvasó!

2022. október 1. és november 28. között ismét népszámlálás lesz Magyarországon, mely internetes önkitöltéssel és interjús kérdezéssel valósul meg.

A háztartásoknak önállóan, interneten keresztül lesz lehetőségük kitölteni a kérdőívet. A népszámlálásban a részvétel mindenki számára kötelező. Szeptember első hetében érkeznek a tájékoztató levelek a háztártásokba, a belépéshez szükséges kóddal együtt, amellyel a https://www.nepszamlalas2022.hu/ honlapon a kérdőívkitöltő felületre belépve elvégezhető az adatszolgáltatás.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete együttműködési megállapodást kötött a Központi Statisztikai Hivatallal, melynek keretében azt vállaltuk, hogy segítjük a lakosságot a népszámlálással kapcsolatos tájékoztatásban és elősegítjük, hogy minél több állampolgár válassza a népszámlálási kérdőív internetes kitöltési változatát. Ennek megfelelően könyvtárunkban ingyenes internethasználatot és számítógépet biztosítunk 2022. október 1-től 16-ig a népszámlálási kérdőívek online kitöltéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük