Orosháza Közszolgálatáért Díjat kapott Csányiné Kádár Tünde

Az Orosháza alapításának 275. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Orosháza Közszolgálatáért Díjjal ismerték el kollégánkat, Csányiné Kádár Tündét.

Csányiné Kádár Tünde a Táncsics Mihály Gimnázium elvégzését követően 1978. augusztus 1-jén lett az orosházi Városi-Járási Könyvtár könyvtárosa. Könyvtár-magyar szakos diplomáját 1983-ban szerezte meg a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Könyvtárosi tevékenységének első, 1978-tól 2007 januárjáig tartó szakaszában hosszabb-rövidebb ideig dolgozott helyismereti, zenei, olvasószolgálati és tájékoztató könyvtárosként egyaránt.

Alapító tagja az 1992-ben megalakult Kulturális Kapcsolatok Egyesületének, melynek célja Orosháza város kulturális életének gazdagítása, a művészeti élet felkarolása, a művészeti értékek ápolása.

2007. január 15-től 2012. december 31-ig a polgármesteri hivatal vezető főtanácsosaként dolgozott. Főtanácsosként sokat tevékenykedett a testvérvárosi kapcsolatok erősítésén is, emellett segítette többek között az Ifjúsági magyarságtáborok szervezését, városi rendezvények, ünnepségek szervezését, egyesületek, alapítványok munkáját. Szorgalmazta és segítette különböző helytörténeti kiadványok, könyvek megjelenését, így például az Orosháza díszpolgárai című kötet, valamint a Rajki Lászó szobrászművész életművét bemutató kötet kiadását. 2013-ban szerzőként közreműködött a 100 éves az Orosházi Munkás Testedző Kör című kiadvány megírásában.

2013-ban visszakerült a Justh Zsigmond Városi Könyvtárba, ahol új munkakörben, a számítógépes részleg tájékoztató könyvtárosaként kapcsolódott be az intézmény munkájába. Kezeli a technikai eszközöket (fénymásoló, fax, számítógép), és segíti használatukban a könyvtár olvasóit, használóit. Az Erzsébet-programban folyamatos segítséget nyújt a 65 éven felüliek pályázatainak beadásában a regisztrációtól a megfelelő dokumentumok feltöltésén át egészen a szállásfoglalásig. Visszatérését követően átvette az Orosházi Múltidéző elnevezésű honlap teljes szerkesztését és folyamatos frissítését. Emellett létrehozta, szerkeszti és folyamatosan frissíti az „Orosházi Verselő” Facebook oldalt is, ahol orosházi szerzők munkáit népszerűsíti.

2018-ban átvette a könyvtárban működő Nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre vezetését is. A kör tagjai havonta találkoznak a könyvtárban, ahol előadásokat hallgathatnak meg, beszélgethetnek friss irodalmi élményeikről, illetve nyelvi és irodalmi játékokat játszhatnak a résztvevők.

Csányiné Kádár Tünde főszervezője a Justh Zsigmond vers- és prózamondó versenynek, feladata a verseny kiírása, az iskolák tájékoztatása, a kapcsolattartás a diákokkal, szülőkkel, pedagógusokkal és zsűritagokkal. Emellett szinte valamennyi író-olvasó találkozó, könyvbemutató szervezésében szerepet vállal, akár az írókkal történő kapcsolattartás formájában, akár úgy, hogy a rendezvényen részleteket olvas fel a bemutatott művekből.

Kiváló kapcsolatépítő képességére, helytörténeti ismereteire, szakmai tudására, tájékozottságára nagy szüksége van mind a könyvtárnak, mind a városnak.

Szívből gratulálunk!

(Fotó: OrosCafé.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük