Orosháza Közszolgálatáért Díjat kapott Vidáné Fazekas Ágnes

Az Orosháza alapításának 279. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Orosháza Közszolgálatáért Díjjal ismerték el kollégánkat, Vidáné Fazekas Ágnest.

Vidáné Fazekas Ágnes 1983. augusztus 2-án helyezkedett el első munkahelyén, az orosházi városi könyvtárban, azóta csupán gyermekei születésekor volt egy-egy kisebb megszakítás a folyamatos munkaviszonyában. Az immár negyvenéves pályafutása során szinte mindvégig a könyvtárhasználókkal közvetlen kapcsolatban, az olvasószolgálatban és a tájékoztatásban dolgozott, dolgozik. Nem csak a kölcsönzés folyamatában vesz aktívan részt, de tájékoztat a könyvtár és a könyvtári rendszer szolgáltatásairól, állományáról, az igénybevétel feltételeiről, a könyvtár által vásárolt, előfizetett, vagy készített saját adatbázisokból, adattárakból és az interneten elérhető információkból. Megválaszolja a szépirodalomhoz kapcsolódó referensz kérdéseket, ezzel összefüggésben ajánló, tanácsadó tevékenységet végez. Javaslataival segíti az érték- és felhasználó-orientált állománygyarapítást, a folyamatos és tervszerű állományapasztást. A kölcsönzéshez kapcsolódó tevékenységek nagy részét 2022 januárja óta egy személyben végzi.

A szakmai segítségnyújtás mellett barátságos, érdeklődő személyisége miatt a könyvtárhasználók szeretnek vele beszélgetni, szívesen megosztják vele napi gondjaikat, örömeiket. A könyvtár által szervezett versenyeik (Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny, Gyopárka Tündér mesemondó verseny, Justh Zsigmond szavalóverseny) állandó közreműködője. Fő szervezője, koordinátora a könyvtár Kattints velünk! programjának, melynek keretein belül iskolai közösségi szolgálatos diákok tanítják az idősebb korosztály tagjait a számítógép és okos eszközök használatára. 2021-től ő szerkeszti az Orosházi Múltidéző elnevezésű honlapot.

Könyvtár-földrajz szakos diplomáját 1989-ben szerezte meg a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, de az önképzésről és a továbbképzések lehetőségéről a későbbiek során sem mondott le: Az utóbbi években tanúsítványt szerzett többek között Mentálhigiéné, Konnektivizmus, Helytörténetírás, Web2-es készségek a mindennapi online információáramlásban, Az információszolgáltatás ismeretszintjei, alapkészségeinek fejlesztése, Idős specifikus szolgáltatásszervezés képzéseken.

Vidáné Fazekas Ágnes munkájával, hozzáállásával az elmúlt negyven évben folyamatosan a könyvek, a könyvtárak, az olvasás népszerűsítésén dolgozott.

Szívből gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük