Kiestünk

klikkKiesett az Orosháza. A lesújtó hír a vasárnapi Nemzeti Sportban jelent meg nyomtatásban, miután szombaton 4-1-re kikaptunk a már bajnok Kecskeméttől idegenben, legfőbb vetélytársunk, a BKV pedig megszerezte a számára létfontosságú egy pontot a Bőcs vendégeként. Jövőre az NB III-ban indulhatunk.

Csak néhány bejegyzést és hozzászólást kellett elolvasnom a neten e szomorú témában, hogy kiderüljön: a legjobb lesz, ha mindenki szégyelli magát. Többek között hibás az önkormányzat, mert tömte a klubbot pénzzel, ugyanakkor hibás nem_tudom_kicsoda_vagy_micsoda is (ez konkrétan nem derült ki), mert a játékosok alig kaptak pénzt, aztán hibásak a vezetők, mert elengedték a tavaly bajnoki bronzérmet szerző sikercsapat tagjait, és hibásak azok a játékosok, akik a télen eligazolva elhagyták a süllyedő hajót, de persze hibásak, akik maradtak, mert nem tudták kicsikarni a bentmaradást, és még Belvon Attila is hibás, a vezetőedző, akinek a tavalyi bravúros harmadik helyét rekordidő alatt felejtette el mindenki Orosházán. A nép szerint hibás tehát mindenki.

Szerintem viszont nem feltétlenül. A támogatás mértékét nem tudom, de tény, hogy a sportágak közül a legtöbbet kapták a városban. Viszont a leglátogatottabb sportesemény is volt összességében (ez van: a foci még mindig népszerű). A játékosok fizetéséről tényleg gőzöm sincs. Ámde vélhetően nem véletlen, hogy aki csak tehette, már az ősszel lelépett (nem mellesleg: idény közben), mások pedig a téli szünetben álltak tovább. Mindenesetre a csapatkapitány Koncz Zsoltot például könnyű megérteni: ahhoz a Kecskeméthez szerződött januárban, amelyikben az ősszel már elsőosztályú labdarúgóként játszhat majd. Valahogy a legostobább véleményeknek mégis azokat tartom, amelyek a mostani csapaton és Belvonon akarják elverni a port. Ezek a játékosok legalább maradtak. Belvon pedig egy éve sincs, hogy bizonyított.

***

klikk

Múlt szombaton belekapaszkodtunk még az utolsó szalmaszálba: legyűrtük a Mezőkövesd csapatát. Természetesen esett közben az eső is.

június 2, 2008

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük