Parfüm

Amikor először hallottam A parfümről, Patrick Süskind regényéről, azt hittem, ugyanaz lesz, mint az Amerikai psycho, csak kétszázötven évvel korábbról. Ez már önmagában felkeltette érdeklődésem, noha Ellis könyvét sokkal inkább (sőt, csak) a stílus miatt szerettem, a tartalom akkor elborzasztott, mára meg szerencsére elfeledtem a részleteket. 

Aztán kiderült, hogy A parfüm tök más. Itt is hullanak az ártatlan áldozatok szép számmal, de a gyilkosságok csak a háttérben történnek, mintegy az említés szintjén, nem ez a lényeg. Eszméletlen bizarr a történet, egyben lebilincselő. Esetleg vágytál valaha rá, hogy mondjuk Franciaországban élhess az 1700-as években? Olvasd el, és nem fogsz többé. Azt gondolod, hogy a szemünk, netán a fülünk a legfontosabb érzékszervünk? Szerezd meg a könyvet, hogy egy más véleményt is megismerhess. 

Nem sok időm volt rá, mégis nagyon hamar kiolvastam. És most kíváncsi vagyok, nagyon, vajon milyen filmet forgathattak ebből a történetből, amit bravúrosan írt meg ez az egykönyves zseni. 

10-es a könyv, nem kérdés. 

 

február 10, 2007

  • Hallod, ajánlom Neked Móra Ferend: Zengő Ábécé c. könyvét, amiből kiderülhet Számodra is, hogy a betűk egymás mellé rakása néha-néha elég jó dolgokat tud kihozni.Bár az X-betű nincs benne, így lehet nem fog tetszeni, mivel elég gyakran használod.Nekem is elég komoly kommunikációs zavaraim vannak, teljes mértékben megértelek.

  • Amire írtam az ki lett törölve.Így lehet nem érthető.Külső szemlélőként random betük írásának tünt, de lehet én nem értettem csak az a kommentálás amire reagáltam.

  • Újabb adag random betűhalmot töröltem, remélem bocsánatos bűn. :)

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük