Péntek 13. és 14.

A Könyvtárosok Világnapja április 14. (köszi a figyelmedet, méh). Az ALA (Amerika Könyvtárak Szövetsége) és az IFLA (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége) kezdeményezte, hogy ezen a napon világszerte programokat szervezzenek a könyvtárak, a könyvtáros szervezetek, hogy felhívják a figyelmet a könyvtárak és a könyvtárosok nyújtotta értékekre.

Magyarországon tudomásom szerint nem terjedt el széles körben az ünneplés eme formája.
Egyébként érdekes ez a könyvtáros mentalitás: a könyvtárosok ünnepén programokat szervezni, azaz még többet dolgozni mint máskor. Lehetséges, hogy ezért nem terjedt el felénk a mi világnapunk?:) … Míg például a köztisztviselők napján bezár a hivatal és dübörög a dínom-dánom országszerte.

De amiért születik ez a poszt: ebben az évben mi megjutalmazzuk magunkat. Pénteken, április 13-án megyünk a könyvfesztiválra. Ezen most ne filózzunk, hogy miért éppen könyvvel ünnepel a könyvtáros. Csak.

Szóval, kedves blogolvasók, pénteken egész nap zárva lesz a könyvtár. Kesergésre semmi ok, mert szombaton a szokott időben, 9-17-ig várunk mindenkit!

április 11, 2007

  • Imi, te miért nem jársz a könyvtárba? Komolyan kérdezem, mi az oka?

  • olyan témákban kölcsönöztem ki annak idején könyveket, amiket azóta más forrásból is be tudok szerezni. igazából ez a fő oka.

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük