Rendőr! Rendőr!

Mai kis színes hírünk egyenesen a Massachusetts-beli Charltonból érkezett, ahol a CBS Boston tudósítása szerint a helyi könyvtár eddig nem tapasztalt szigorral lépett fel egyik hanyag olvasójukkal szemben: rendőrt küldtek el hozzá a késedelmes könyvekért. A történet már így is olyan szép képet vetít a könyvtárakról, hogy a nemzetközi könyvtártörténet is fordulópontként jegyzi majd a pillanatot, amikor Dan Dowd őrmester bekopogtatott a renitens házába, de képzeljétek, van tovább is: az olvasó, Hailey, aki egyébként rögtön elsírta magát, amikor kérdőre vonták, alig töltötte be ötödik életévét.

Az alábbi riportból kiderül az is, hogy Dowd őrmester nem lelkesedett különösebben az ötletért, ám ha már a könyvtár felvette velük a kapcsolatot, a rendőrség úgy gondolta, hogy egy ilyen „barátságos emlékeztető jobb benyomást kelt, és eredményesebb lehet, mint egy hűvös idézés a bíróságra”.

Nézzétek meg az alábbi videót, döntsétek el, ki a problémásabb eset, a könyvtáros, vagy a rendőr, ha pedig hosszabbítani szeretnétek a nálatok lévő könyveiteket, azt megtehetitek itt, vagy itt vagy éppen itt is

január 6, 2012

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük